Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ευρυζωνικότητα και ηλεκτρονική διακυβέρνηση – Πλατύ

Διεξήχθη χθες στην Αίθουσα “Δ. Χατζηαντωνίου” του Δημαρχείου Πλατέος (είναι ο χώρος στον οποίο φιλοξενούνται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου) η εσπερίδα με θέμα “Υποδομές ευρυζωνικότητας και ηλεκτρονική διακυβέρνηση”, που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατέος.
Αν και δε στάθηκε δυνατόν να μείνω και να παρακολουθήσω μέχρι το τέλος της εκδήλωσης – η οποία άρχισε με 45 λεπτά της ώρας καθυστέρηση, το λιγότερο, λόγω του ότι αναμένονταν η έλευση του τρίτου των ομιλητών κ. Αλ Γκιζάου Τάρεκ (τον οποίο και δεν πρόλαβα καν)- το θέμα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον.
Σε γενικές γραμμές πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

  • Ανακοινώθηκε πως τελικά τα σημεία πρόσβασης (wifi-spots) σε όλο το Δήμο θα είναι 20
  • Θα γίνει προσπάθεια κάλυψης του συνόλου της έκτασης του Δήμου
  • Το υπάρχον site του Δήμου θα μετατραπεί σε ένα πλήρες διαδραστικό portal, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες διαφόρων ειδών στον πολίτη, κατόπιν εγγραφής (πληρωμές κλήσεων & δημοτ. τελών, κατάθεση αιτημάτων των δημοτών, ενημέρωση για εκδηλώσεις του Δήμου κλπ)

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης είχα την ευκαιρία, εξ’ αιτίας και της καθυστέρησης έναρξης , να μιλήσω και με ορισμένους (από τους λίγους που έδωσαν το παρόν) δημότες, οι οποίοι μου εξέφρασαν την άποψη τους για το έργο αλλά και τον προβληματισμό τους, λόγω της ύπαρξης των κεραιών αναμετάδοσης του σήματος. Επειδή δεν έμεινα μέχρι το τέλος της εκδήλωσης θα ήθελα να πιστεύω πως τέθηκαν υπόψη των διοργανωτών και αυτοί οι προβληματισμοί, αφού κατόπιν παρέμβασης-παραίνεσης του Δημάρχου θα δίνονταν η δυνατότητα να τεθούν ερωτήσεις στο τέλος.
Πάντως η συμμετοχή του κόσμου ήταν απογοητευτική, αφού η αίθουσα δεν ήταν γεμάτη ενώ πολλοί από τους παρευρισκόμενους ήταν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και υπάλληλοι του Δήμου. Ίσως ο Δήμος θα πρέπει – με δεδομένη τη μη συμμετοχή των δημοτών στην χθεσινή εκδήλωση αλλά και επειδή η προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει είναι σημαντική από κάθε άποψη – να προβεί στη έκδοση κάποιων ενημερωτικών τα οποία θα πρέπει να μοιραστούν μαζί με τους επόμενους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Π, έτσι ώστε να ενημερωθεί κάθε δημότης.