Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ ΚΑΙ "ΤΑΡΙΦΕΣ"

Το πρόβλημα της ασφάλειας κατά την εργασία είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτε: ούτε το κράτος (το οποίο μπορεί να υποχρεώσει τους ταξιτζήδες να τοποθετήσουν καμπίνες που τους απομονώνουν από τους πελάτες-επιβάτες) ούτε τα σωματεία των ανά την επικράτεια ταξιτζήδων.
Φυσικά οι πάντες είναι υπόλογοι, αλλά πολύ περισσότερο οι κάθε χρώματος υπουργοί μεταφορών, οι οποίοι έσκυβαν το κεφάλι, όχι για να ακούσουν τα προβλήματα του (παραχαϊδεμένου, είναι η αλήθεια) κλάδου αλλά για να τους κάνουν τα συντεχνιακά τους ρουσφετάκια.

Και έτσι φτάσαμε και στο προχθεσινό, στη πολλοστή δολοφονία ενός ταξιτζή, ενός νέου ανθρώπου 32 ετών, ανήμερα τα Χριστούγεννα, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Φυσικά δεν είναι όλοι οι ταξιτζήδες …”Παναγίες”! Πολλοί είναι λάτρεις της αρπαχτής, κάποιοι – ειδικά στις μεγάλες πόλεις – νομίζουν πως έχουν λεωφορείο το οποίο εκτελεί ορισμένες διαδρομές, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που νομίζουν πως ο δρόμος είναι το χωράφι του μπαμπάκα τους! Και η οδική τους συμπεριφορά είναι τέτοια ώστε βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών τους αλλά και όλων όσων κινούνται παράλληλα ή αντίθετα με αυτούς στους δρόμους.
Κλασσικό παράδειγμα ο κανίβαλος που με προσπέρασε ΕΠΑΝΩ στη σιδηροδρομική γραμμή (προς το Εργοστάσιο της ΕΒΖ) το μεσημέρι της ημέρας των Χριστουγέννων. Τον συνάντησα λίγα λεπτά μετά, να παραλαμβάνει 2 φανταράκια από το Αεροδρόμιο Παλαιοχωρίου.
Ήταν τυχερός γιατί οδηγούσα και δεν μπόρεσα να τραβήξω φωτό την προσπέραση, για να τον στείλω μια βόλτα μέχρι τον εισαγγελέα, κατηγορώντας τον για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση (βαριά ομίχλη και προσπέραση επάνω στις γραμμές! Δηλαδή να κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα το λιγότερο 2 οικογένειες). Την πινακίδα του πρόλαβα πάντως και τη συγκράτησα: ΤΑΖ 11ΧΧ και το ταξί Octavia (τους άλλους 2 αριθμούς της πινακίδας του τους κρατάω για εμένα, τους θέτω όμως μόνο στη διάθεση του ταρίφα. Τζάμπα τα μουστάκια του, του κακομοίρη του ταρίφα, γιατί τέτοιος είναι: ταρίφας και όχι επαγγελματίας!!)
Στα θετικά των επαγγελματιών του κλάδου που κινούνται στην περιοχή θα πρέπει να καταγράψω έναν Επαγγελματία, ο οποίος με έφερε στο Πλατύ προ εβδομάδας. Ο συγκεκριμένος οδηγός έκοψε από μόνος του μέχρι και απόδειξη και επέμενε να την πάρω. Την απόδειξη την παρέλαβα, και το σίγουρο είναι πως την επόμενη φορά που θα ξαναγυρνάω από Αλεξάνδρεια θα τον καλέσω στο κινητό του για να με φέρει ξανά σπίτι μου, αφού οδηγάει σωστά και νόμιμα, ενώ στο τέλος δίνει και απόδειξη…