Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επίθεση κατά του Μπερλουσκόνι….

…πραγματοποιήθηκε το απόγευμα σήμερα, μετά την έξοδο του από μια κομματική συνάντηση  στο Μιλάνο. Μπήκε, βγήκε και μετά το χάος. Κάποιος από το πλήθος όρμηξε επάνω στον Berlusconi και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Ο ιταλός πρωθυπουργός φυγαδεύτηκε άμεσα, τον έσπρωξε η ασφάλεια του μέσα στο αυτοκίνητο, μετά βγήκε από το αυτοκίνητο για να καθησυχάσει με κάποιο νόημα που έκανε τον κόσμο, και τελικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο San Raffaele ενώ ο δράστης (που ονομάζεται Massimo Tartaglia και είναι 42 ετών) οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση του Μιλάνο.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός άμυνας Ignazio La Russa, ο δράστης σώθηκε από λυντσάρισμα απλά και μόνο επειδή επενέβη η Αστυνομία, αφού μετά την πράξη του έμεινε σαν άγαλμα να κοιτάζει τι έκανε.
Αρχικά κάποιοι μιλούσαν για γροθιά ενώ αργότερα ανακοινώθηκε πως ο Berlusconi χτυπήθηκε από “κάποιο βαρύ αντικείμενο” (μεταδόθηκε από το TG24 στις 22:00 ώρα Ελλάδας πως τον χτύπησε με ένα βαρύ σουβενίρ/αναπαράσταση του Duomo!). Κατά τις 21:30 ανακοινώθηκε πως ο δράστης βρίσκεται υπό ψυχιατρική παρακολούθηση τα τελευταία 10 χρόνια.
Το σίγουρο πάντως είναι πως:
1) έπασχε ή όχι από ψυχικά νοσήματα, ο δράστης ήταν επικίνδυνος!
2) είναι σαφές πλέον πως κανείς – ακόμη και στα σκαλοπάτια μιας κομματικής συγκέντρωσης του ιδίου του κόμματός του – δεν είναι ασφαλής.
3) ίσως αυτή η επίθεση να αποτελεί μια πρώτη γεύση ενός γενικότερου προβλήματος το οποίο θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη (αν και οι ιταλοί μιλάνε για μια επίθεση χωρίς οργάνωση αλλά για έναν τρελό που επιτέθηκε στο Berlusconi).
Μακάρι να πρόκειται για τον τρελό του χωριού και όχι για μια οργανωμένη διαμαρτυρία, γιατί αλλιώς ανοίγονται νέα και επικίνδυνα μονοπάτια για την ευρωπαϊκή δημοκρατία στο σύνολό της, αφού οι άδειες τσέπες και τα άδεια στομάχια δύσκολα συγκρατούνται. Φυσικά ας ελπίσουμε πως δεν πρόκειται και για κάτι στημένο, αφού εσχάτως ο Silvio τα έχει βάλει με τους πάντες και δεν είναι πλέον αποδεκτός ούτε από ορισμένους βουλευτές του και ένας τραυματισμός θα έκανε “καλό” στη δημόσια εικόνα του. Θα δούμε αύριο πιο καθαρή την εικόνα, όταν θα καθήσει η σκόνη.