Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Άρχισαν τα όργανα….(μόλις 14 μέρες μετά!)

“Ντόρα – ξεκάθαρα”, ήταν το σύνθημα της Ντόρας Μπακογιάννη στις εκλογές. Και το ίδιο ξεκάθαρα έστειλε από εκεί που ήρθε την πρόταση του Σαμαρά να αναλάβει τον τομέα Παιδείας & Πολιτισμού της ΝΔ.
Τώρα, πόσο “στρατιώτης του κόμματος” (και άλλα τέτοια ωραία που έλεγε η Θεοδώρα τη βραδιά των χαμένων εκλογών) σας κάνει αυτή η άρνηση δεν ξέρω. Εμένα πάντως μου βρωμάει μέχρι και διάσπαση, αφού ούτε 2 βδομάδες δεν τον άντεξε τον Σαμαρά ο ντορο-μητσοτακεϊκος μηχανισμός. Που να περιμένουν το συνέδριο, αργά πέφτει.
Πάντως σε τέτοιες καταστάσεις φαίνεται (και γράφω για το σύνολο των πολιτικών και όχι μόνο για τη Ντόρα Μπακογιάννη) το πόσο υπολογίζουν τον κόσμο και την ίδια την πολιτική ορισμένοι πολιτικοί: της προτάθηκε ο τομέας Παιδείας & Πολιτισμού και αρνήθηκε. Δηλαδή τι σπουδαιότερο από αυτό; Παιδεία & Πολιτισμός στην Ελλάδα. Τι ποιό τιμητικό; Αλλά ο τομέας δεν έχει φρου-φρου και αρώματα, δεν έχει δεξιώσεις, πάσχει από γκλαμουριά! Τι να την κάνεις την παιδεία και τον πολιτισμό, αν δεν πηγαίνεις κανά ταξιδάκι στο εξωτερικό, αν δε συμμετέχεις σε καμιά διεθνή διάσκεψη, αν δε φιλοξενείς κανά “μεγάλο” ηγέτη. Αν ,έστω, δεν βρίσκεσαι στο στόμα του κάθε Έλληνα – ακόμη και αν σε βρίζει – όντας ο Τσάρος ή η Τσαρίνα της ελληνικής οικονομίας.

Αν και ο καλύτερος τομέας για κάθε πολιτικό που μπήκε στην πολιτική για το σπορ (και ειδικά για όποιον στη ζωή του τα βρήκε όλα έτοιμα και δεν αγωνίστηκε και πολύ) είναι ένας τομέας με γκλαμουριά, που δεν απευθύνεται στους ιθαγενείς και ο οποίος δεν τον φθείρει πολιτικά. Προσφορά στον τόπο δηλαδή….
Πάντως αν τα πράγματα αγριέψουν στη ΝΔ, δεν θα είναι καλό αυτό για τη χώρα : ποιός να κάνει αντιπολίτευση; Το ΚΚΕ που λέει σε όλα “οχι” και είναι στον κόσμο του; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α που ψάχνεται για να μη διαλυθεί ή ο ΛΑόΣ του Γιώργη που θα κοιτάζει να κερδίσει πόντους και ψήφους; Γιατί όπως και να το κάνουμε, η αντιπολίτευση είναι απαραίτητη σε κάθε δημοκρατία!