Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία
Η γρίπη χτύπησε και την πόρτα της Ημαθίας, διαβάζω στο blog του Χάρη του Μόχλα. Όχι που θα μας άφηνε εμάς ανέγγιχτους! Αλλού όμως είναι το πρόβλημα: όσο θα περνάει ο καιρός και τα κρύα θα σφίγγουν (ήδη αρχίσαμε τα μονοψήφια το πρωί) οι εμφανίσεις νέων κρουσμάτων θα αυξάνονται. Αλλά γιατί διίστανται οι απόψεις των ειδικών για το εμβόλιο; Την Κυριακή μιλούσα με φίλο γιατρό – που έχει και παιδί σχεδόν 2 ετών – και μου είπε πως δεν θα κάνει το εμβόλιο, ούτε αυτός, ούτε το παιδί. Μήπως οι πιο μπασμένοι στον ιατρικό κόσμο ξέρουν κάτι παραπάνω;
Και στο κάτω-κάτω, ας αρχίσουμε να συνηθίζουμε στην κατάσταση αυτή: σε κανά μήνα οι εμφανίσεις κρουσμάτων δεν θα είναι πια είδηση, αφού θα νοσήσουμε οι πιο πολλοί, από την κανονική γρίπη στα σίγουρα (και τότε το θέμα θα γίνεται γαργάρα).

****

Άρχισαν τα όργανα και στο ΠΑΣΟΚ, μετά τη δήλωση Πετσάλνικου. Λογικό είναι, όπως λογικό είναι πως δεν είναι αναδιανομή του πλούτου τα 300 ευρώ βοήθημα στους πραγματικά έχοντες την ανάγκη. Γιατί ορισμένα δεν έγιναν με τον τρόπο που υποσχέθηκαν. Αλλά μην ξεχνάμε και κάτι πολύ σημαντικό, κάτι που κάνει την ειδοποιό διαφορά: υπολόγιζαν να πάρουν τρύπα με 6% και παρέλαβαν 10-11%. Και που να τα βρεις μετά; Καλά έκαναν και έβαλαν φόρο σε βιομηχανίες, εταιρείες κλπ κλπ. Αλλά πάλι λίγα τους έβαλαν να πληρώσουν, άρα πάλι λίγα έδωσαν. Περισσότερα θέλει ο κόσμος – που δεν περιμένει να σωθεί από τα κρατικά λεφτά. Δουλειές θέλει, σωστό φορολογικό και ένα πρόγραμμα το οποίο θα μπορέσει να προσελκύσει σοβαρούς επενδυτές στη χώρα και όχι την κάθε COSCO που θα κλείνει αποικιοκρατικές συμφωνίες που θα δεσμεύουν τη χώρα.
Μπορεί να τα κάνει αυτά (όχι σε 100 αλλά σε 1000 μέρες); Για 100 χρόνια θα βγαίνει ο Παπανδρέου, αφού στα σίγουρα η ΝΔ έχει “κλείσει” για τα επόμενα 7-8 χρόνια (και ειδικά με τη Ντόρα αρχηγό ίσως η αναμονή να παραταθεί περισσότερο).

ερώτηση: ο Μίχαλος του ΕΒΕΑ τι ρόλο παίζει; ελλείψει αρχηγού στη ΝΔ ανέλαβε την αντιπολίτευση;

επισήμανση – 2η μέρα: πολύ εύκολα τη δέχθηκαν την έκτακτη εισφορά οι βιομήχανοι! κάτι βρωμάει…