Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το αεροδρόμιο & η ανάπτυξη…

Διάβασα σε προχθεσινό φύλλο τοπικής εφημερίδας (στη “Μακεδονική”, το άρθρο εδώ) για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Στο ρεπορτάζ αναφέρονταν και τα προβλήματα (καθυστερήσεις, οικονομικές επιπτώσεις, προβλήματα στη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων) που αφορούν επεξεργασμένα στοιχεία για την περίοδο 1999-2005, τα οποία προέκυψαν από μελέτη του καθηγητή μετεωρολογίας του ΑΠΘ κ. Θεόδωρου Καρακώστα.

Η πρόταση για μεταφορά του αεροδρομίου είναι πολύ παλιά, “νιός ήμουν και γέρασα” και ακούω για μετατροπή του αεροδρομίου που βρίσκεται στο Παλαιοχώρι του Δήμου Πλατέος (αυτού του Δήμου ντε, που πρέπει να συνενωθεί με άλλο Δήμο, γιατί δεν έχει μέλλον; θυμάστε;) από στρατιωτικό σε μικτό – πολιτικό & στρατιωτικό μαζί.

Μέχρι να αποφασίσουν αν το αεροδρόμιο μεταφερθεί, μπορούν τουλάχιστον να μας απαντήσουν από το Δήμο Πλατέος ή από το Δήμο Αλεξάνδρειας ή από κάπου αλλού τέλος πάντων σε κάτι: που ανήκει το αεροδρόμιο;
Επειδή στην είσοδο του αναφέρεται ως “Αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας”!
Γιατί (αν ανήκει στο Πλατύ) όταν μεταφερθεί τελικά το αεροδρόμιο και γίνει σωστός χειρισμός στο θέμα, τότε οι προοπτικές είναι Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Ε-Σ και η ανάπτυξη εξασφαλισμένη για τα επόμενα 300 χρόνια. Όχι μόνο για το Πλατύ αλλά και για ολόκληρη την Ημαθία.

Σημειώνω πως περίπου 1,5 χλμ πριν το αεροδρόμιο υπάρχουν οι παρακάτω 2 πινακίδες:
Στην πρώτη φωτογραφία (που είναι από το Google Earth) στο “1” βρίσκονται οι παραπάνω πινακίδες. Στο “2” βρίσκεται το Παλαιοχώρι.

Και μια ακόμη ερώτηση: όταν τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ο υπουργός Μεταφορών Ευ. Στυλιανίδης εγκαινίαζε αεροδρόμια στη Θράκη – τα οποία ήταν μεν εγκαταλειμμένα αλλά ήταν του ιδίου τύπου, και τα είχε μετατρέψει σε πολιτικά – οι δικοί μας που ήταν για να πιέσουν όποιον μπορεί να παρέμβει ή να επιταχύνει τις διαδικασίες και να αναπτυχθεί η Ημαθία; Και όταν λέω δικοί μας εννοώ όλοι – όλων των κομμάτων, βουλευτές, πολιτευτές, δήμαρχοι, νομάρχες κλπ;; Μια δημοσίευση θα τη βρείτε εδώ.