Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

νομαρχία??

Δεν ήταν κάτι άγνωστο εδώ και χρόνια. Το λέγαμε όλοι (και από τα κόμματα συνήθως το ΚΚΕ) αλλά δεν το πίστευε κανείς.

Τώρα γίνεται πράξη, αφού οι απαιτήσεις της Ε.Ε. είναι πολλές και οι πιέσεις από όλες τις πλευρές έντονες. Και την ευθύνη για την “υποχρεωτική” ανεξαρτητοποίηση διαφόρων υπηρεσιών – που τις είχαμε συνηθίσει να είναι στην υπηρεσία των κυβερνώντων – τη φέρουμε αποκλειστικά και μόνο εμείς, αφού τις είχαμε καταντήσει υποχείρια και όχι εργαλεία που θα μπορούσαν να αποδώσουν, για το καλό όλης της χώρας.
Και φυσικά το ανέκδοτο για “ελληνικές στατιστικές” δεν στερείται βάσης, αφού τα τελευταία 5-6 χρόνια έχουμε αλλάξει (προς το χειρότερο) τουλάχιστον 12 φορές τις εκτιμήσεις για την οικονομία μας.
Και τώρα οι …εταίροι μας ζητούν να ανεξαρτητοποιηθεί η ΕΣΥΕ (Στατιστική Υπηρεσία) αλλά και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Για την πρώτη το είπαμε το ναι, για το δεύτερο αρνηθήκαμε (ως πότε, είναι το ερώτημα).
Σίγουρα έρχεται η σειρά και άλλων υπηρεσιών, και άλλων θεσμών, και άλλων δικαιωμάτων μας, τα οποία στο όνομα της ενοποίησης θα πρέπει να παραχωρήσουμε στους …εταίρους!
Αυτό
που μένει: στο τέλος – και λόγο της αναξιοπιστίας που μας δέρνει, θα γίνουμε πραγματικά μια μικρή, παραμελημένη και φτωχή Νομαρχία, που απλά θα διεκπεραιώνει και δεν θα παράγει νομοθεσία ή δίκαιο, στα πλαίσια μιας ομοσπονδιακής οντότητας που σήμερα ονομάζουμε Ευρωπαϊκή Ένωση.