Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έχουμε Πρόεδρο… (…θέλουμε και τη Τζούλια)!!

Στη χώρα με τους περισσότερους Προέδρους σε σχέση με τον πληθυσμό της (παγκοσμίως, το εγγυώμαι!), ήρθε επιτέλους και η ώρα να αποκτήσουμε έναν ακόμη: τον λεγόμενο “Πρόεδρο της Ε.Ε.”. Και αφού οι Τσέχοι πείστηκαν πως δεν θα θιχτεί κανένα σοβαρό κυριαρχικό δικαίωμα τους (προ μηνός), άνοιξε ο δρόμος και για την επιλογή του Προέδρου. Και έτσι η Συνθήκη της Λισσαβόνας είναι πλέον σε ισχύ! Αν θέλετε να τη διαβάσετε (αλλά και να την κατεβάσετε τον υπολογιστή σας), θα τη βρείτε εδώ.
Ο τύπος (ο Πρόεδρος ντε!) είναι Βέλγος – δηλαδή, άχρωμος, άοσμος, άγευστος για τα μεσογειακά δεδομένα – και ακούει στο όνομα Herman van Rompuy. Μην το ψάχνετε: εκτός Βελγίου και διαδρόμων της ΕΕ κανείς δεν τον ήξερε μέχρι προχθές.
Φανταστείτε πως το άρθρο της αγγλικής εφημερίδας Indipendent που διάβασα έχει τον τίτλο “Herman who?“. Τόσο καλά! Αλλά τα παιδιά εκεί στα Λονδίνα είναι στεναχωρημένα, επειδή δεν τους βγήκε η μεθόδευση με τον ανεκδιήγητο Tony Blair.

Α, για να χρυσωθεί το χάπι βάλανε και μια αγγλίδα για ΥΠΕΞ αλλά (χωρίς να θέλω να γίνω ρατσιστής) θα ρωτήσω: καμιά πιο ομορφούλα – φυσικά με ικανότητες – ΔΕΝ υπήρχε; 27 χώρες συμμετέχουμε στο πανηγύρι, κοντά 350 εκατομμύρια κόσμος, στην εγγλέζα κόλλησαν; Μπορεί να έχει τεράστιες ικανότητες το κορίτσι, αλλά πως να κουβαλήσουμε μετά κανά Γιαπωνέζο τουρίστα στην περιοχή; Τζούλια Αλεξανδράτου for High Representative for Foreign Affairs! Εκεί να δεις κοσμοσυρροή!!