Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

..προγραμματικών δηλώσεων απολογισμός.

Δεν ξέρω τι διάολο έπιασε τους βουλευτές της ΝΔ και τα έβαλαν με τον – μέχρι προ ολίγου καιρού καταλληλότερο σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις και όχι την αποτελεσματικότητα- αρχηγό τους. Βγήκε το Σάββατο ο Κώστας λοιπόν και είπε πως θα στηρίξει την Κυβέρνηση στις αποφάσεις της αν είναι καλές και θα την αντιπολιτεύεται όταν θα νομίζει πως κάτι στραβό τρέχει. Τι το περίεργο είδαν όλοι και έπεσαν να τον φάνε; Τα κανάλια άρχισαν τα σενάρια περί Προεδρίας της Δημοκρατίας ενώ οι …κλασσικοί υποστηρικτές/κλακαδόροι των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ άρχισαν να λένε τα δικά τους, πως δηλαδή ο λόγος του Καραμανλή δεσμεύει τον επόμενο αρχηγό στην αντιπολιτευτική του τακτική.

Αν ο Καραμανλής τα έχει κάνει πλακάκια με το Γιώργο (όπως λέει ο Καρατζαφέρης) δεν το γνωρίζω, δεν το πιστεύω κιόλας εδώ που τα λέμε. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για μένα, το μέσο Έλληνα. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Καραμανλής έδωσε μαθήματα σε όλους, και κυρίως σε όλους αυτούς που η πολιτική τους επιβίωση περνά μέσα από την πόλωση, τα λεκτικά πυροτεχνήματα, τα ευφυολογήματα και τη στείρα κριτική που προσφέρει σταθερότητα ή άνοδο των ποσοστών στις εκλογές. Καλή είναι η αντιπολίτευση, αλλά να έχει και ουσία. Αυτό πάντως που μας εντυπωσίασε όλους είναι το γεγονός πως ο Καραμανλής ΔΕΝ δευτερολόγησε!

Όσο για αυτά που είπε την Κυριακή το απόγευμα η Λούκα Κατσέλη, καλό είναι να γίνουν, με πρώτο από όλα τη μείωση της γραφειοκρατίας, μήπως και γίνει κανά θαύμα και αποφασίσει κανας πραγματικός επενδυτής και όχι αεριτζήςνα έρθει από τα μέρη μας και κάνει καμιά επένδυση και λυθεί – όσο γίνεται – το πρόβλημα των επενδύσεων που πήγαν έτη φωτός πίσω. Γιατί τη σήμερον (που λένε και οι παλαιότεροι) για να κάνει κάποιος μια εταιρία στη χώρα μας χρειάζεται το λιγότερο 3 εκατομμύρια χαρτιά από Εφορίες, Πολεοδομίες, Νομαρχίες και άλλες υπηρεσίες (οι οποίες, σύμφωνα με όλες τις παρατηρήσεις του Συνήγορου του Πολίτη, είναι και αυτές που τα αρπάζουν περισσότερο). Όσο για τις ρυθμίσεις για δανειολήπτες και επιχειρήσεις καλό μου ακούγεται, αρκεί να μπει χέρι στις Τράπεζες και να βάλουν μέσα και κανάν αληταρά τοκογλύφο (ιδιώτη ή τραπεζίτη), αφού κυκλοφορούν πολλοί από δαύτους.
Για τον Χρυσοχοϊδη δεν έχω να πω τίποτε, θα κριθεί εν καιρώ. Ο Λοβέρδος είπε πολλά, μακάρι να βρεθούν τα φράγκα για συντάξεις και να αλλάξει και το κατάπτυστο νομοσχέδιο της Πετραλιά που έκανε τις εργαζόμενες μανάδες (σε καιρούς που παρακαλάμε για αύξηση των γεννήσεων) να τρέχουν να φύγουν πρόωρα από τις δουλειές τους. Τέλος, η Μπατζελή καιρός είναι να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και να τελειώνουμε με τα …δίπατα χωράφια και τις αστείες ενισχύσεις που έφεραν στο χείλος του γκρεμού την ελληνική γεωργία.