Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

εντός και εκτός

Δεν πέρασε και τις καλύτερες μέρες του ο Παπακωνσταντίνου, που ήταν στας Ευρώπας με σκοπό να πείσει τους “εταίρους” να μη μας πετάξουν εκτός. Στην πόρτα τον περίμεναν, και μη σας ξεγελά η φωτό, στην οποία όλοι γελούν! Η ψυχή του το ξέρει του υπουργού, αφού τον πήραν ελαφρώς παραμάζωμα και του είπαν και 2 κουβέντες παραπάνω.Πλέον οι κουτόφραγκοι βαρέθηκαν να πληρώνουν τις βλακείες του κάθε μαθητευόμενου μάγου – έλληνα υπουργού Οικονομικών. Επίσης βαρέθηκαν να διαβάζουν εκθέσεις που αναιρούνται ανά 2μηνο και ζήτουν μέτρα (τα οποία φυσικά θα τα πληρώσουμε εμείς, μην ξεγιελέστε!). Όμως, θα βγει κάποιος να μας πει τελικά: πόσο είναι αυτό το ρημάδι το έλλειμμα??

Όσο για τον νέο “σχέδιο Καποδίστριας”, να αναμένετε σε τοπικό επίπεδο σημαντικές εξελίξεις και αντιδράσεις. Γιατί:
1) οι θέσεις των αιρετών θα μειωθούν αισθητά, οπότε θα γίνει σφαγή για αυτές από τοπικά μεγαλοστελέχη όλων των κομμάτων. Περισσότερα εν καιρώ, έχουμε ακόμη χρόνο…..


2) οι σχέσεις μεταξύ των κατοίκων των διαφόρων υφιστάμενων δήμων (ή ακόμη και των δημοτικών διαμερισμάτων του ιδίου δήμου) δεν είναι και οι καλύτερες, οπότε οι αντιδράσεις είναι κάτι περισσότερο από σίγουρες – κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να αντιδρούν,
3) θα γίνει χαμός με τα φράγκα, επειδή από Αθήνα μεριά προσπαθούν να συνενώσουν ανόμοια πράγματα, οπότε να ξέρετε πως θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα που θα αφορούν την κατανομή των κονδυλίων, την προτεραιότητα των έργων, τις μετακινήσεις των δημοτικών υπαλλήλων (που θα πρέπει να γίνουν αναγκαστικά, όταν θα συνενωθούν και άλλο οι δήμοι).
Κανείς δεν θα μείνει ανέγγιχτος πάντως, από τους δημάρχους μέχρι τον τελευταίο πολίτη (αφού μου μυρίζει πιο πολύ συνένωση χρεών και προϋπολογισμών που είναι ανέφικτοι παρά κάτι καλύτερο σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση).

Εκεί στη ΝΔ το έχουν χάσει τελείως όλοι τους, αφού ήδη μιλάνε για τον μεθεπόμενο/η αρχηγό του κόμματος. Θεωρούν δεδομένο το γεγονός πως ο Παπανδρέου θα πάει καμιά οκταετία το λιγότερο και αρχίζουν να μιλάνε για καμμένα χαρτιά μεγάλης ηλικίας (Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος, Σαμαράς, Ψωμιάδης), που δεν θα έχουν διείσδυση στην ελληνική κοινωνία το 2017 – όταν δηλαδή οι σημερινοί 20άρηδες θα είναι 30άρηδες-40άρηδες. Έχουν καταντήσει ρεζίλια, καλά τα λέει ο Ψωμιάδης πως “γραφικοί είναι αυτοί έφτασαν τη ΝΔ εκεί που είναι σήμερα”, όχι ο ίδιος. Και μέσα σε όλα αυτά, ο καημένος ο μέσος ΝεοΔημοκράτης ψηφοφόρος έχει πέσει σε παραζάλη, με 2 προοπτικές μπροστά του: ή Καρατζαφέρη ή Παπανδρέου (και σίγουρα, πολλοί θα είναι αυτοί που θα πάνε ΠΑΣΟΚ παρά ΛΑ.Ο.Σ.).