Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Debate?

Βρέθηκα πια με την παπαρολογία για το ντιμπεϊτ! Μάθαμε και το “ντιμπεϊτ”, τρομάρα μας! Δε βλέπουμε τα χάλια μας, ασχολούμαστε με το αν θα φοράει ο Καραμανλής μπλε γραβάτα, με το αν θα είναι όρθιος ή καθιστός ο Παπανδρέου, με το αν θα έχει χρόνο ερώτησης ο Χ δημοσιογράφος τα 30″ ή τα 40″.

Έχουμε γίνει μια τηλεοπτική δημοκρατία, που οι “μάχες” και οι αντιπαραθέσεις έχουν περάσει από το Κοινοβούλιο στην τηλεόραση. Σκοτώνονται – τώρα δεν μπορούν λόγω περιορισμένου χρόνου – για το πότε και πόσο θα εμφανιστούν στα κανάλια. Ενώ αν ψάξεις στα πρακτικά της Βουλής θα δεις πως για τους 250 από τους 300 ο χρόνος ομιλιών τους στη Βουλή (και όλα όσα αυτό σημαίνει, δηλαδή ερωτήσεις, επερωτήσεις, κόντρα ερωτήσεις και ξανά ερωτήσεις) είναι κατά πολύ μικρότερος από τον χρόνο εμφάνισης τους στην tv.


Σε ένα μόνο έχουν δίκιο οι δημοσιογράφοι: θα έχουμε 5 παράλληλους μονολόγους. Δεν θα τεθούν
καίριες ερωτήσεις, ενώ αυτές που θα γίνουν θα είναι λιβάνισμα ή ερωτήσεις του …πισινού!

Θέλω να δω τι θα γίνει. Γιατί αν δεν απαντήσει ο άλλος π.χ. για το ασφαλιστικό (που προ 2ετίας έγινε ασφαληστικό), τι να την κάνω εγώ τη διαπίστωση πως “ναι….έχουμε πρόβλημα….θα καταρρεύσουν τα ταμεία…” και άλλα ωραία! Διαπιστώσεις πλέον κάνει και η κόρη μου, που είναι 4 ετών! Λύσεις θέλω να ακούσω, όχι διαπιστώσεις. Και θα ήθελα να δω πολιτικούς που δεν είναι σαν υπνωτισμένοι μέσα στη μακαριότητα της εξουσίας, που θα λένε κάτι που θα έχει νόημα για εμένα, τον πολίτη.
Και ας φοράει ο πολιτικός και γραβάτα με τον Tweety αν θέλει…..