Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ωραίοι φίλοι…

Η σημερινή ανάρτηση δεν έχει να κάνει με κόμματα ή πρόσωπα, αν και βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Έχει να κάνει με τη μικροπρέπεια, την άγνοια και, ουσιαστικά, με την απαξίωση της χώρας μας στο εξωτερικό.

Δεν θα πω πως πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια σπίλωσης της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο. Σίγουρα όμως πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτικής αλλά και για το επακόλουθο της οικονομικής αδυναμίας στην οποία βρίσκεται η χώρα μας (ως γνωστόν, τον φτωχό κανείς δεν τον σέβεται…).

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου των φίλων και συμμάχων Αυστραλών λοιπόν εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία (δείτε την εδώ) με αφορμή τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Χοντρικά να πω πως σε αυτήν αναφέρουν πως καλό θα ήταν να αποφεύγουν οι πολίτες της τις πολλές-πολλές επισκέψεις στην Ελλαδάρα μας γιατί λέει πως ίσως προκληθούν ταραχές, πως θα υπάρχουν συγκεντρώσεις που ίσως έχουν άσχημη εξέλιξη κλπ κλπ. Φυσικά, για ξεκάρφωμα κοτσάραν λόγους αποφυγής σχετικούς με τον ιό της γρίπης και άλλα τέτοια ωραία, όμως ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ το γεγονός πως αναφέρονται – έστω – οι εθνικές εκλογές μιας “πολιτισμένης χώρας” ως παράγοντας αποσταθεροποίησης. Ρε ούστ!!

Και εμείς για την ώρα (των ώρα δηλαδή που δημοσιεύω την ανάρτηση αυτή) ΔΕΝ έχουμε κάνει ακόμη ούτε ένα διαβηματάκι…..