Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Να τρουπώσω….

…και αν τρουπώσω!!!!! Τη θυμάστε τη γνωστή ατάκα από την ελληνική ταινία, που ο Βουτσάς προσπαθούσε να χωθεί κάπου για να βολευτεί, μια δουλίτσα ζητούσε ο κακομοίρης. Στην προκείμενη περίπτωση ο κακομοίρης είναι ο υποψήφιος βουλευτής (και ειδικά αυτοί που είναι από το κόμμα που θα χάσει έδρες ή αυτοί από το κόμμα που θα αυξήσει την παρουσία του). Γιατί έτσι όπως είναι δομημένο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, με τις εκλογικές περιφέρειες του, το πρωθυπουργοκεντρικό του σύστημα, τον μαθηματικό τύπο κατανομής εδρών κλπ, κανείς δεν είναι σίγουρος πως θα βγει βουλευτής ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ!
Τουλάχιστον υπάρχει και ένα θετικό: για μια φορά στο κάθε τόσο, όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι (παλαιοί και νέοι, ανεξαρτήτως ηλικίας) αντιλαμβάνονται την καθημερινότητα αυτών που είναι χωρίς δουλειά και θέλουν κάπου να ….τρουπώσουν, αντιλαμβάνονται την αγωνία αυτών που ψάχνουν το μεροκάματο, τον κόπο αυτών που σκίζονται στη δουλειά για να μην τους πετάξουν έξω από τις δουλειές τους οι κάθε είδους εργοδότες!
Και φυσικά είναι η μόνη φορά που κάποιοι Έλληνες επιθυμούν να ….σηκώσουν το σταυρό, γιατί όσο περισσότερους σταυρούς “σηκώσουν” την Κυριακή, τόσο το καλύτερο αφού ίσως και να εκλεγούν βουλευτές.
Ε ρε, τι σταυρό …..σηκώνουν!!