Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιτόκια? ας τους να τα ανεβάζουν!

Καλημέρα.

Το σημερινό έχει να κάνει με τις Τράπεζες, με τις οποίες όλοι σήμερα ανεξαιρέτως ασχολούνται. Και το σημερινό μήνυμα έχει να κάνει με τις Τράπεζες: αφήστε τους να φωνάζουν!!
Τόσο απλά!

Γιατί όλοι προσπαθούν τώρα, εν μέσω της αναταραχής, να κονομήσουν. Στο κεφάλι του κασίδη…. (που έλεγαν παλαιότερα). Οι φτωχές πλην τίμιες τράπεζές μας αποφασίζουν και διατάσσουν αύξηση επιτοκίων, τη στιγμή που όλος ο κόσμος μειώνει τα επιτόκια γι ανα ανασάνει ο λαουτζίκος!! Καθόλου παράξενο το γεγονός, αφού κατά τα φαινόμενα, κουμάντο σε αυτή τη χώρα κάνει το κεφάλαιο (με την κυριολεκτική έννοια του όρου), δηλαδή ένα μάτσο ανθρωπάκια που η μοίρα το ‘φερε να κατέχουν τον πλούτο της χώρας και να μην έχουν ταυτόχρονα κανέναν ηθικό φραγμό. Έτσι ζητούν τα πάντα, αγνοώντας φυσικά το λαϊκό απόφθεγμα πως “τα σάββανα δεν έχουν τσέπες!”.

Έχουν δεν έχουν τσεπες τα σάββανα, το ζήτημα είναι πως η πολιτκή αρχή του τόπου κοιμάται και ονειρεύεται και δεν αφήνει τον κοσμάκη να ανασάνει, ακόμη και τώρα την υστάτη στιγμή. Και σε συνεργασία με την αντιπολίτευση απλά προτείνουν νομοσχέδια που δεν πρόκειται να γίνουν σεβαστά από τις τράπεζες όταν ψηφιστούν και γίνουν νόμοι του Κράτους. Η λύσεις είναι 2 και είναι απλές:

1) Η κυβέρνηση (αν έχει ακόμη κάκαλα, που να τα βρει δηλαδή?) να αναιρέσει την εγγύηση του δημοσίου για όσους τραπεζίτες δεν υπακούουν σε μείωση των επιτοκίων που θα προκαλέσει η ίδια μέσω της ΕΚΤ ή/και της ΤτΕ! Για να δούμε τότε τι σκατά θα κάνουν οι τραπεζίτες, όταν ο κόσμος θα αρχίσει να κάνει ανάληψη των χρημάτων του από τις τράπεζες για τις οποίες το Κράτος δεν θα παρέχει εγγύηση.
2) Ο κόσμος, όσοι ακόμη έχουν καταθέσεις, να αποσύρει τις καταθέσεις του από όποια τράπεζα δεν υπακούσει και να τις τοποθετήσει σε αυτές που θα συμμορφωθούν! Το ίδιο πρέπει να κάνει και με κάρτες και δάνεια, να τα μεταφέρει σε αυτές. Γιατί έτσι, και με δεδομένη τη διστακτικότητα δανεισμού στη διατραπεζική αγορά, οι ..ξύπνοι θα ξεμείνουν από ζεστό χρήμα.

Γιατί τελικά τη δύναμη
(αν και χρεωμένοι)
την έχουμε ακόμη εμείς!!