Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ενα ακόμη λουκέτο!

Καλημέραααααααα!

Τα λέγαμε, δεν τα λέγαμε? Η οικονομική κρίση χτύπησε τελικά, ήταν κάτι το αναμενόμενο. Τώρα το ζήτημα είναι πως η ..σπάθη της πέφτει επί δικαίων και αδίκων, αλλά αυτό είναι άλλου Ευφραίμ ευαγγέλιο. Την πληρώνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι και ο καθένας από εμάς με το δικό του τρόπο.

Το κακό επίσης είναι πως μέσα στις κρίσεις αυτοί που κερδίζουν είναι – όπως πάντα – οι έχοντες το ρευστό. Αν η τσεπούλα είναι γεμάτη με “πρασινάδες”, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αρχίσεις να τις επενδύεις αριστερά και δεξιά, αγοράζοντας ότι κινείται (πωλείται δηλαδή). Αν όμως η τσεπούλα είναι άδεια (δηλαδή αν τη στιγμή που το ρευστό είναι ο Θεός και εσύ είναι στην ουσία ….άθεος), τότε “χέσε μέσα Πολυχρόνη”!!!!
Κάπως έτσι και εγώ αποφάσισα να κλείσω τη μικρή επιχείρηση που είχα και να ψάξω για κάτι άλλο, που θα με απαλλάξει από ΤΕΒΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και άλλα ευαγή ιδρύματα που δεν μας αφήνουν να ανασάνουμε. Και να το ρίξω στην αναζήτηση εργασίας μέσα στον ιδιωτικό τομέα. Πού πας ρε Καραμήτρο, θα αναφωνήσετε πολλοί, με τέτοια κρίση! Και δυστυχώς δίκιο θα έχετε, αφού “τώρα απολύουν, δεν προσλαμβάνουν”. Η ελπίς όμως τα τινάζει τελευταία!

******
Όσο για τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα, τι να πείς? Σκατά τα έκαναν πρίν την κρίση, τώρα θα διορθωθούν τα τέρατα? Πάντως είναι παγκόσμιο φαινόμενο που θα πρέπει σε καμμιά 50 χρόνια να διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο: ενώ όλοι κοιτάνε πως να αυξήσουν τις φοροαπαλλαγές και να ελαφρύνουν τον κοσμάκη (δίνοντάς του τη δυνατότητα να έχει λίγο χρήμα στην τσεπη του για να κινηθεί η αγορά), οι δικοί μας φωστήρες μας έχουν ψοφήσει στις αυξήσεις υπαρχόντων φόρων και στην επιβολή νέων!
Η μαλακία στο απώγειό της!
Οπότε δύο είναι τα ενδεχόμενα: ή τα πτυχία τους από οικονομικά πανεπιστήμια είναι μούφα ή είναι μεν original αλλά όταν είχαν μάθημα οι κυβερνώντες ήταν απώντες και κυνηγούσαν γκόμενες!
Αλλιώς δεν εξηγείται η μαλακία που τους δέρνει. Επίσης δεν εξηγείται η μανία τους να μας πηδάνε καθημερινά. Το ίδιο ανεξήγητη είναι και η μανία μας να αποδεχόμαστε το πήδημα αυτό, σαν πουτανίτσες που αν δεν κάτσουν στον πελάτη ο νταβατζής θα μας πλακώσει στα σούτια!

Γιατί σε ένα πήδημα απαιτούνται 2. Αυτός που πηδάει και αυτός που τον πηδάνε. Αν ο δεύτερος δε μιλάει σημαίνει πως του αρέσει η κατάσταση (και το κακό φίλοι μου είναι πως δε μιλάμε εδώ και πολλάαααα χρόνια).

Άντε καλημέρα!!