Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρός κύριο Κώστα, ενταύθα…

Αγαπητέ Κώστα,
Για μια ακόμη φορά φάνηκε πως είσαι μικρός, όχι μόνο στο ύψος. Για μια ακόμη φορά φάνηκε πόσο αντιδημοκρατικός είσαι, πόσο θέλεις (όπως ήθελες τότε που ήσουν Πρωθυπουργός) η εξουσία να διαμοιράζεται στα πλαίσια μιας ελίτ πολιτικών (βλέπε βουλευτές) και να μην δίδεται για διαχείρηση στον νόμιμο κάτοχό της, στο λαό.
Γιατί γνωρίζεις πολύ καλά πως αυτό το κουτσό, άσχημο και με σιδεράκια στα δόντια (γιατί είναι χειρότερο και πιο άσχημο και από την “Μαρία την άσχημη” στα πρώτα επεισόδια) πράγμα που ονομάζεται “Ευρωπαϊκή Συνθήκη” όταν και αν φτάσει στα χεράκια μας θα γίνει αντικείμενο χλευασμού και θα απορριφθεί χωρίς δεύτερη κουβέντα!
Γιατί γνωρίζεις πολύ καλά πόσο κατάπτυστο είναι το κείμενο αυτό, που πολλοί το παρουσιάζουν ως το νέο Ευρωσύνταγμα/Συνθήκη, που γράφτηκε αποκλειστικά και μόνο για να επυπηρετήσει το κεφάλαιο, τις πολυεθνικές και το μεγάλο ντόπιο κεφάλαιο – όπως θα έλεγε ο μακαρίτης ο Ανδρέας, που τον θυμάσαι όποτε κρίνεις εσύ πως θα σε εξυπηρετήσει.
Αν υπάρχουν κάποιοι που ευθύνονται για το σημερινό χάλι και την ασυδοσία στην Ελλάδα σήμερα, μεταξύ αυτών πρωτοστατείς ΕΣΥ και οι τότε συνεργάτες σου, που στο βωμό της ευρωσύγκλισης και του κοινού νομίσματος τα κάνατε σκατά (στην κυριολεξία) και οδηγήσατε την χώρα από το κακό στο χειρότερο και τον κόσμο σε οικονομική απόγνωση.
Αγαπητέ Κώστα,
Καλύτερα θα ήταν να αφήσεις τα γνωστά σου παιχνιδάκια και να περιμένεις να τελειώσει η τετραετία και το βουλευτικλίκι σου και στην συνέχεια να κλειστείς στο καβούκι σου (στην πολιτική το λένε “να ιδιωτεύσεις”), να χαρείς την σύνταξή σου και τα εγγονάκια σου, όπως θα έκαναν όσοι νοήμονες Έλληνες – που είναι ελάχιστοι εξαιτίας της οικονομικής σου πολιτικής και της ανικανότητάς σου να κάνεις την χώρα σύγχρονη (παρά τους “εκσυγχρονισμούς” που έταζες προς 12ετίας) – που μπορούν να το κάνουν σήμερα.
Φιλικά,
ένας Έλληνας πολίτης.