Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Όπισθεν ολωταχώς…..

Καλημέρααααα!

Ο σημερινός τίτλος θα μπορούσε να είναι “Κατερίνα Παπακώστα πόσα θες να μας τρελάνεις”…….

Αλλά άσε την κοπέλα στην κοσμάρα της! Την είδα χθες στην εκπομπή του Ευαγγελάτου, στην οποία γίνονταν συγκρίσεις σε τιμές ΟΜΟΙΩΝ προϊόντων μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου. Το Κατερινάκι για μια ακόμη φορά διέπρεψε στο “κύριε ελέησον” προς τον Καραμανλή, αφού επιδίδονταν ανα τακτά χρονικά διαστήματα στη γνωστή τακτική του “μίλα δίχως να λες κάτι – αρκεί να μην ακουστεί κανείς άλλος”. Μέχρι και ο Βελόπουλος σήκωσε τα χέρια ψηλά!!! Το ωραίο είναι πως η Κατερίνα Παπακώστα τα έριχνε όλα στην τιμή του πετρελαίου!! Λες και στην Γερμανία το πετρέλαιο κοστίζει 35 και όχι 135 δολάρια το βαρέλι!
Απ’ την άλλη, για μια ακόμη φορά είμαι λιγάκι πιο μπροστά σε σχέση με τους άλλους, αφού ο Ευαγγελάτος άργησε να κάνει την σύγκριση Ελλάδας – Γερμανίας σε τιμές. Είχε προηγηθεί ο Κούλογλου (Ελλάδα- Ολλανδία) και το ταπεινό αυτό blog που μιλούσε για βόλτες στο Βερολίνο για ψώνια από σούπερ-μάρκετ.

******
Επίσης, θα πρέπει σήμερα να διαβάσετε δυο θεματάκια που καίνε, για να καταλάβετε “ποιος επιτέλους κυβερνά αυτήν την χώρα” – για να θυμηθούμε και την παλιά ρήση του μακαρίτη του Καραμανλή! Το πρώτο είναι του Ελεύθερου Τύπου, που αφορά την…. απόπειρα να βάλει πλαφόν 10% στα επιτόκια των καρτών η Κυβέρνηση. Θα το βρείτε εδώ.

Το δεύτερο έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον για τους νεότερους σε ηλικία αναγνώστες, αφού αν αληθεύει οδηγεί την χώρα σε επίπεδα Αγγλίας του 18ου-19ου αιώνα. Αφορά την παιδική εργασία (γιατί στα 16 σου ακόμη παιδί θεωρείσαι από τους πάντες). Είναι από την Ελευθεροτυπία και θα το βρείτε εδώ.

******
Κατά τα άλλα μόλις τώρα, που το 25% των Ελλήνων είναι στα όρια της φτώχειας κατάλαβαν πως η περιβόητη ισορροπία στην αγορά δεν επήλθε με την πλήρη απελευθέρωση. Αυτό που κατάλαβα εγώ από την όλη φάση είναι ένα: πρέπει να επιστρέψει άμεσα η διατίμηση σε ΟΛΑ τα είδη και υπηρεσίες, άσχετα αν αυτό ίσως να μην είναι δυνατόν να γίνει λόγω Ε.Ε. Ας την παρακάμψουν και ας το κάνουν. Ή οι Οδηγίες της Ε.Ε. ή εμείς ζωντανοί και ευρεπείς! Ας αποφασίσουν, γιατί η κατάσταση αυτή οδηγεί τον κοινωνικό ιστό σε διάλυση…..