Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περι ποδοσφαίρου και οβελία.

Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με τα ….. γνωστά.
Σήμερα το μενού περιλαμβάνει τα εξής: αθλητικά – αθλητικά – αθλητικά (ποδόσφαιρο για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους) και λίγο αρνάκι.

1. Διάβαζα για τον Οττο. Ένας είναι ο Οττο, δεν χρειάζεται ερώτημα (εντάξει υπήρχε κάποτε και ο βασιλιάς Οττο, που τον έκαναν Όθωνα για να τον κάνουν περισσότερο Έλληνα).
Ο Οττο λοιπόν μέχρι το 2010 που θα τον έχουμε, θα κονομήσει περίπου 10.000.000, για τις υπηρεσίες του στην Ελλάδα. Και λέω: και οι άλλοι (ξέρετε ποιοί) που τόοοσα χρόνια τα παίρνουν, νομίμως ή παρανόμως, μαύρα ή με απο
δείξεις νομίζετε λιγότερα πήραν ή παίρνουν; Ε;
Τουλάχιστον ο Οττο μας οργάνωσε και μας έδωσε και ένα ευρωπαϊκό κυπέλλο, μας πάει στο Μουντιάλ, εν τέλει μας έκανε να βγούμε στους δρόμους από χαρά και όχι από αγανάκτηση…..

2. Όπως πάει η δουλειά, αν δεν σκοντάψει στον Ηρακλή την επόμενη Κυριακή, ο γαύρος θα το πάρει το πρωτάθλημα. Έστω και πέτσινο, αφού στην μνήμη όλων (όλων πλην των κολλημένων γαύρων που θέλουν 11 στα 12 τελευταία χρόνια) η Καλαμαριά τον πήρε, και με το νόμο.
Τώρα αν με τερτίπια ο γαύρος κατάφερε ενώ ηττήθηκε να πάρει τους 3 βαθμούς αυτό είναι άλλο θέμα, που δεν θα το συζητήσουμε εδώ. Πείτε τα για αυτό στο καφενείο ή στο προποτζίδικό σας.

————-
Επειδή δεν αντέχω, θα πω και για το αρνάκι. Θα αρχίσουν πάλι τις παπαριές για φτηνά αρνιά, τον ελληνικό οβελία που σπανίζει, τα ελληνοποιημένα βαλκανικά αρνιά,τις οδηγίες για να κάνετε τη σούβλα (πόσο μαλάκας πρέπει να είναι κάποιος για να μην μπορεί να κάνει ένα αρνί σουβλιστό;) και άλλα τέτοια, λόγω του Πάσχα. Θα μας πρήξουν τα κανάλια το συκώτι μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.
Εγώ ξέρω πως πάλι θα το ψάχνουν το αρνάκι οι συνταξιούχοι (τι το θέλετε ρε ‘σεις το αρνάκι, ανεβάζει τη χοληστερίνη είπαμε) και οι μισθωτοί (αφήστε τα τρελά, το κρέας δεν κάνει καλό, ιδιαίτερα σε μεγάλες ποσότητες!). Όσο για τις τιμές θα είναι λέει κοντά στα 8 ευρώ το κιλό. Σιγά μην είναι! Πάλι στα 10-11 θα φτάσει, να μου το θυμηθείτε.

Και μην μας πουν πως φέτος δεν θα υπάρχουν ελληνοποίησεις λόγω της εφαρμογής της ετικέτας που γράφει την προέλευση του ζώου. Γιατί η ζωή έχει αποδείξει πως οι παράνομοι είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από το κράτος που υποτίθεται πως τους ελέγχει…..