Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΛΑΣ το μεγαλείο σου.

Με την Αστυνομία έχω μια ….. αλλεργία, όπως έχει και το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων. Την βλέπουμε (λόγω πρότερου ..ανέντιμου βίου της αλλά και λόγω της αλαζονείας που διακρίνει πολλά μέλη του σώματος) περισσότερο ως “μπάτσο” και όχι ως σώμα που θα κάνει κάτι για να καταπολεμήσει το έγκλημα. Τα λέω καμιά φορά σε ένα φίλο (και συγκάτοικο τον καιρό του Πανεπιστημίου) που έγινε αστυνομικός και κουνάει το κεφάλι...

Όμως, με αυτά που έγιναν χθες, που φάγανε τον αστυνόμο σαν το σκυλί στο αμπέλι, άρχισα να τα παίρνω άγρια. Βγήκαν όλοι να πουν τι;

  • πως ο μακαρίτης ήταν αστυνομικός που δούλευε παράνομα σε εταιρία σεκιούριτι για να καταφέρει να ζήσει την οικογένειά του; 700 – 800 ευρώ να έπιανε το πολύ από την αστυνομία!
  • πως φταίει η εταιρία που τον προσέλαβε, αν και ήξερε τι ήταν;
  • πως φταίνε οι τράπεζες που αν και μας ξεζουμίζουν, δεν έχουν βάλει ακόμη πόρτες ασφαλείας στα μαγαζιά τους και το μόνο που κάνουν είναι να ασφαλίζουν τα καταραμένα φράγκα τους;
Η υποκρισία όλων στο αποκορύφωμά της!

Και θα συλλάβουν τώρα λέει τον ιδιοκτήτη της εταιρίας σεκιούριτι γιατί προσέλαβε τον αστυνομικό – για λογαριασμό της τράπεζας/πελάτη του – αντί:

  1. να αφαιρέσουν τις άδειες λειτουργίας (ή όπως σκατά το λένε) από κάθε τράπεζα που δεν συμμορφώνεται με τον νόμο για εγκατάσταση θυρών ασφαλείας.
  2. να χώσουν μέσα τον κάθε τυχάρπαστο πολιτικό γιατί δεν προστατεύει επαρκώς τον κάθε αστυνομικό υπάλληλο δίνοντας του μέσα και νομική κάλυψη (αλλά και τιμωρώντας τον όταν κρίνεται αναγκαίο) και τον αφήνει με 800 ευρώ το μήνα στο έλεος του κάθε αληταρά εγκληματία.
  3. να βοηθήσουν τις οικογένειες πεσόντων αστυνομικών, αντί να αφήνουν την κάθε αστυνομική ένωση να κάνει εράνους για να τις αποκαταστήσει.
Αυτό που συνέβη στον άνθρωπο της φωτογραφίας δίπλα, δεν το έκανα εγώ. Ούτε φυσικά έπεσε πάνω στη ζαρντινιέρα μόνος του! Αστυνομικοί του το έκαναν, “μπάτσοι” στην κυριολεξία που την είδαν εξουσία και άρχισαν να τον χτυπάνε δίχως έλεος και φυσικά κατά παράβαση κάθε νόμου. Και οι περισσότεροι από αυτούς ΔΕΝ τιμωρήθηκαν!! Όμως, όταν συμβαίνουν πράγματα όπως το χθεσινό αγανακτεί ακόμη και ο χειρότερος φίλος της αστυνομίας.
Όταν βλέπεις να σκοτώνονται ΑΔΙΚΑ αστυνομικοί που τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα φέρουν βόλτα, τρελαίνεσαι….