Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Όμορφα και ωραία….

Άρχισαν τα όργανα και στο Ν.Α.Τ.Ο. και εμείς καθόμαστε και τους ακούμε. Αφού τα αμερικανάκια θέλουν την FYROM στο ΝΑΤΟ με … χίλια, τότε ας τους δεχτούμε μετά κλάδων και βαΐων – αλλά με λυμένο το μεταξύ μας θεματάκι (που κάθε άλλο παρά μεταξύ μας είναι, αφού αποδοχή του όρου “Μακεδονία” ή παραγώγου του ή συνθετικού που να προέρχεται από αυτό αλλάζει την παγκόσμια ιστορία).
Η λύση είναι μια και είναι απλή, αφού κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτε και περισσότερο οι κυβερνώντες της μικρής, γείτονος χώρας με το προσωρινό όνομα FYROM. Διακόψετε τις συνομιλίες και κλείστε τα σύνορα.
Αν το πήρατε χαμπάρι, ο αρχηγός του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην χώρα αυτή, την κοπάνησε από την συνεδρίαση αρχηγών κομμάτων που γίνονταν εκεί την προηγούμενη εβδομάδα για να πάει σε …. φόρουμ με θέμα την αλβανική πραγματικότητα μετά την “ανεξαρτητοποίηση” του Κοσόβου. Δηλαδή με δυο λόγια, δεν τον πολυνοιάζει πως θα το βαφτίσουν το κράτος που μένει, άλλα σχέδια έχει αυτός!
Αφού δεν νοιάζει αυτούς, γιατί να ενδιαφέρει εμάς? Μαλάκες είμαστε? Ή μήπως για μια ακόμη φορά θα βγάλουμε τα ματάκια μας με τα χεράκια μας?
Τα αμερικανά θα βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, τον κώλο μας να χτυπάμε. Απ΄το παράθυρο, από την πόρτα, από το φωταγωγό – το θέμα είναι πως θα τους βάλουν να καθίσουν ως ισότιμοι συνομιλητές μας στις Βρυξέλλες.
Οπότε, μπορούμε να ζητήσουμε τα αυτονόητα:
ή βρίσκετε όνομα χωρίς ίχνος “Μακεδονίας” μέσα ή διακόπτουμε τις συνομιλίες και κλείνουμε τα σύνορα. ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΕΛΟΣ!

Ούτε Република Македонија (Δημοκρατία της Μακεδονίας),
ούτε Горна Македонија (Άνω Μακεδονία),
ούτε τίποτε!!


“Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία.”

‘Γεωγραφικά’ – Στράβων
7a.1.9.3-11


……..γιατί πουθενά δεν είδα σε αρχαίο κείμενο ή επιγραφή Македонија. Πάντα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” βλέπω, με ελληνικά γράμματα!

Πάλι να μας έρθει το αυγό στον κώλο και ….μετά βλέπουμε?
Πάλι έτσι θα κάνουμε εξωτερική πολιτική? την εξωτερική πολιτική του … “ζήτουλα”? Έχουμε και μια περηφάνεια ρε αδερφέ!!
Ας κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην Ιστορία και στην Ελλάδα και μετά βλέπουμε.

(ποτέ δεν πίστευα πως θα τα έγραφα αυτά αλλά …γαμώτο!
Μια ζωή από κάτω θα είμαστε και θα λέμε “yes sir”?)


Όσο για τα διάφορα Καρατζαφέρεια συλλαλητήρια (ή αυτά του – την είδα Εθνάρχης – Άνθιμου) καλό θα είναι να μην γίνουν. Θα μαζευτούν καμιά 10-20.000 νοματαίοι και θα γίνουμε και ξεφτίλα…
Η εποχή των συλλαλητηρίων δεν παρήλθε, όπως λένε πολλοί ΠΑΣΟΚοι και Νεοδημοκράτες. Φωνή Λαού – οργή Θεού, που λέγανε παλιά. Η δύναμη ενός τόπου όμως είναι ο λαός του, όχι ο ΛΑ.Ο.Σ. του!

Όμως, είναι πλέον πολύ αργά για τέτοια (συλλαλητήρια κλπ), μετά από μαλακίες που κράτησαν 17 χρόνια και τη λύση μακριά από τα επιδιωκόμενα απαιτούνται δραστικές ενέργειες. Σε διπλωματικό επίπεδο πάντα.
Και το βέτο ας το θέσουν τώρα, από Δευτέρα. Σταδιακά βήματα τα οποία θα είναι όλο και πιο “βαριάς” μορφής προειδοποιήσεις που θα παραπέμπουν σε ένα και μόνο νόημα:
“κόψτε τις μαλακίες, σοβαρευτείτε, ξεχάστε τα διάφορα ..μακεδονικά ονόματα γιατί Μακεδονία είμαστε μόνο εμείς, ενώ εσείς έχετε ένα μικρό της μέρος αλλά συνάμα δεν έχετε ιστορική σχέση με αυτήν. Μετά ελάτε να τα βρούμε γιατί οι Αλβανοί σας περιμένουν στη γωνία”.

Γιατί μέχρι σήμερα η αναβλητική διπλωματία που ακολουθούσαμε δεν μας βγήκε! Ούτε η πλάκα που έκανε ο Μητσοτάκης (αυτοί το θυμούνται ακόμη το όνομα Κώστα μου).
Ας ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας τώρα, έστω και τώρα, την ύστατη ώρα (γιατί τέτοιες είναι οι ώρες που περνάμε).
Και ας μην δεχθούμε διπλές και τριδιπλές ονομασίες.
Μια και μόνη ονομασία είναι αποδεκτή από τους Έλληνες και την Ιστορία, αυτή που δεν θα έχει ΠΟΥΘΕΝΑ τον όρο “Μακεδονία”.
Ξεκάθαρα πράγματα, που αρμόζουν σε Έλληνες και όχι σε διπλωματία του κώλου, με αναφορές, αστερίσκους, διπλά και τρίδιπλα ονόματα. Από το 1821 χορτάσαμε υποδείξεις, βοήθειες, εντολές από “άνωθεν” για το τι θα κάναμε. Στήναμε κώλο (και πολεμούσαμε σαν τα σκυλιά, αυτό ας μην το ξεχνάμε) μπας και γίνει τίποτε καλό και πάντα ήμασταν οι χαμένοι της υπόθεσης – άσχετα αν ήμασταν με την πλευρά που κέρδιζε πάντα!
Καιρός να μπει τέλος και να αρχίσει η ελληνική εξωτ. πολιτική να φοράει παντελόνια…

Όμορφα και ωραία!