Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΤΖΑ! … και με αναγνώρισαν!

Καλημέρα και πάλι.

Με τα εξωτερικά πρώτα: η Αμπχαζία ξέρετε που είναι? Η Νότια Οσετία μήπως? Γιατί αν δεν το ξέρετε θα το μάθετε σίγουρα τις επόμενες ημέρες αφού οι δυό αυτοί ρωσικοί θύλακες, εντός ξένων εδαφών, ανακύρηξαν την ανεξαρτησία τους, μιμούμενοι το Κόσοβο (που το έκανε προ ολίγων ημερών).
Άντε να δούμε τώρα αν οι προστάτες του κάθε κατατρεγμένου αμερικανοευρωπαίοι θα σπεύσουν να αναγνωρίσουν αυτά τα νέα κράτη. Γιατί η αναγνώριση τους είναι πρακτικά στήριγμα στη Ρωσία του Πούτιν, ο οποίος σίγουρα δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αν ποτέ χρειαστεί.
Ε, και όπως είπαμε σειρά μετά έχει η -ήδη αναγνωρισμένη έμμεσα από την Ισλαμική Διάσκεψη – περιβόητη “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”. Πιστεύω να την θυμάστε! Από το 1983 το σέρνουν οι Τούρκοι το θέμα και στο τέλος (δηλαδή σύντομα) θα τους βγεί…

Στα εσωτερικά: είχαμε διαρροή εγγράφου από το ΥΠ.ΕΞ. (του κειμένου του Nimitz). Δεν πρόκειται να την πληρώσει κανείς – ή θα την πληρώσει κανάς υπαλληλάκος κακομοίρης – αφού το έγγραφο διέρρευσε κατά την Νεοδημοκράτεια πάγια τακτική: αφήνουμε να βγεί κάτι στη φόρα, μελετάμε αντιδράσεις και πράττουμε ανάλογα με αυτές. Κλασσικά δόγματα του Κωστάκη, που δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ, ακόμη και όταν πρόκειται γιαευαίσθητα ζητήματα όπως το ονοματάκι των γειτόνων μας.

και κάτι άσχετο: 20 στους 100 Έλληνες (20%) δουλεύουν 7 μέρες τη βδομάδα για να τα φέρουν βόλτα. Στα Ευρώπας, που θέλουμε να φτάσουμε τοοοόσο πολύ το ποσοστό είναι 5%.
Τελικά μόνο στην ακρίβεια τους φτάσαμε, τους ξεπεράσαμε κιόλας. Στα άλλα….