Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ….

Τι είναι τελικά το blog? Γιατί εχθές με αυτά που άκουσα στο δελτίο του mega ψιλομπερδεύτηκα! Α, υπήρχε και ο Αntenna, που και εκεί είχαμε ανάλυση επί του θέματος.

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω, όλα αυτά τα χρόνια είναι το εξής απλό: είτε πρόκειται για εφημερίδα, είτε πρόκειται για περιοδικό, είτε για blog, είτε για portal, τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό σταθμό, όλα εξυπηρετούν τους ιδιοκτήτες τους και κανέναν άλλο. Ούτε την ενημέρωση, ούτε την ψυχαγωγία εξυπηρετούν.
Γιατί όλα τα μεγάλα μέσα, έχουν τεράστια δύναμη και λειτουργούν υπό πολύ ….περίεργο καθεστώς που παρατείνεται από μήνα σε μήνα για να εκβιάζονται άπαντες (αφού δεν είναι ξεκάθαρο ποιός είναι παράνομος και ποιός όχι) και εξυπηρετούν την ιδιοκτησία, που στην Ελλάδα τα έχει κάνει πλακάκια με την εξουσία. Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ.

————–
Με τα ασφάλιστρα τι γίνεται? πάλι τραβάνε την ανηφόρα? Γιατί σε διάστημα το πολύ 1 χρόνου θα πάρουν κοντά 50% επάνω (πάλι στο όνομα των ιδίων τιμών σε όλη την Ε.Ε.)

Όσο με τις μικρές εταιρίες οδικής βοήθειας, τις πάνε για εξαφάνιση αφού με τον νέο νόμο που πάει για κατάθεση, ζητούνται ένα κάρο φορτηγά και μηχανικοί για κάθε εταιρία που πρέπει να παραμείνει στον κλάδο. Και αυτό πάλι βρωμάει από μακριά, αφού για νόμο/φωτογραφίτσα μου κάνει παρά για προσπάθεια να μπεί τάξη στον τομέα αυτό, που καίει το 99% των Ελλήνων. Ζητάνε λέει για πανελλαδικής κάλυψης εταιρίες οδικής βοήθειας 271 φορτηγά και 542 μηχανικούς. Ας βρούμε ποιός μπορεί να στήσει τέτοιο πράγμα….

————–

Και φυσικά πάλι, με όλες αυτές τις παπαριές περί blogs ξεχάσαμε τα αυτονόητα, τα προβλήματα που έχουμε καθημερινά ή που θα βρούμε μπροστά μας. Ασχολούμαστε με τον κάθε δημοσιογράφο που τα βάζει με άλλους και ξεχνάμε την ακρίβεια, την ανεργία, τους Σκοπιανούς που αλωνίζουν, τον Nimitz που καταθέτει κατάπτυστα σχέδια, τις Τράπεζες που αρμέγουν τον κοσμάκη στραγγαλίζοντάς τον οικονομικά, το ασφαληστικό που ο Κώστας θέλει να κλείσει γρήγορα-γρήγορα…..

————–

Κάποτε ακούγαμε πως η ραχοκοκκαλιά της οικονομίας μας είναι οι μικρομεσαίοι.
Τώρα με αυτά που γίνονται βλέπουμε πως οι πολιτικοί μας σε συνεργασία με το κεφάλαιο μετατρέπουν σταδιακά την χώρα σε ασπόνδυλο!