Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΣΕΙΣΜΟΣ …

Τελικά η δημοσιογραφική πρεμούρα είναι πολύ κακό πράγμα και κάθε άλλο παρά την ενημέρωση του πολίτη εξυπηρετεί!

Και αναφέρομαι στην κάλυψη του σεισμού της 06/01/2008 από το Mega, από το πρωί έως και το μεγάλο του δελτίο, στις 20:00.

Ξεκίνησαν το πρωί και, όπως όλοι, δεν περίμεναν να πάρουν πληροφόρηση από ελληνική επίσημη πηγή αλλά έκαναν ότι και εγώ, ο ιδιώτης! Μπήκαν στο internet και μετέδιδαν ότι άχρηστη πληροφορία βρήκαν αναρτημένη!
Πρωτοστάτησε η πρωϊνή ζώνη, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη να κατακρίνει – μέσα στην παντελή του άγνοια για επιστημονικό θέμα όπως οι σεισμοί και στην προσπάθεια να “μεταδώσει πρώτος” την είδηση – τους σεισμολόγους, επειδή δεν ανακοίνωσαν μέγεθος και επίκεντρο εντός 5-10′ από την στιγμή της δόνησης…..
Μέχρι και ο πρόεδρος Π. Σόμπολος ζήτησε συγγνώμη για την πρεμούρα αυτή και αναγνώρισε οτι χρειάζεται χρόνος και επαληθεύσεις τα στοιχεία που διαθέτεις ως επιστήμων, για να μην μεταδωθεί πως ο σεισμός ήταν 15 ριχτερ και
το επίκεντρο του στην Βενεζουέλα….. Ο Μ. Ανανγνωστάκης μούγγα στη στρούγγα!
Η πρεμούρα στην εξουσία (στην 4η εν προκειμένω). Αλλά καλά του την είπαν, αφού αν ήθελε μπορούσε να μεταδώσει τα ιντερνετικά αποτελέσματα περί του σεισμού, που τον έκαναν μεν 6,5 ριχτερ αλλά με επίκεντρο μέχρι και στην Μυτιλήνη!!
Μ. Αναγνωστάκη χαλαρά!! Με trendy γυαλιά και με συνεχείς διακοπές των συνομιλητών/καλεσμένων σου δεν πρόκειται να κάνεις σωστή δουλειά, διώχνεις από την συχνότητα όσους θέλουν να δούν Mega και ακυρώνεις και τον πολύ καλό παρουσιαστή που είναι μαζί σου, τον Χασαπόπουλο. Τα ίδια έκανες και με τα Ζωνιανά, όπου όποιος δεν συμφωνούσε μαζί σου ήταν off!!

Η πρεμούρα στην (4η) εξουσία συνεχίστηκε το βράδυ, με τον Ν. Στραβελάκη.
Οι πρωινοί (προαναφερόμενοι) είχαν καταφέρει να κλείσουν για το δελτίο του ότι καλύτερο κυκλοφοράει στην χώρα και έχει να κάνει με σεισμολόγο: τον Παπαζάχο (πατέρα) και τον Σταυρακάκη. Όμως ο – για μια ακόμη φορά βιαστικός – Νίκος Στραβελάκης δεν τους άφηνε να μιλήσουν, διέκοπτε συνέχεια και στο τέλος τους χαιρέτησε άκομψα με την δικαιολογία της έλλειψης τηλεοπτικού χρόνου. Και αυτός πολλές φορές κάνει τα ίδια λάθη με τον Αναγνωστάκη, δεν αφήνει κανέναν να μιλήσει!!
Παληκάρια μου καλά εκεί στο Mega, έχετε το καλύτερο εμπορικό δελτίο της τηλεόρασης (γιατί σε απόλυτους όρους τα καλύτερα δελτία είναι της ΝΕΤ και του ΣΚΑΙ, με απόσταση από όλα τα άλλα!). Γιατί δεν κράζετε λιγάκι αυτούς τους δύο παρουσιαστές; Αυτοί την άποψη τους παρουσιάζουν τελικά, όχι τις ειδήσεις. Αν είναι κάντε τους σχολιαστές να τελειώνουμε!
Ή μην καλείτε έγκριτους επιστήμονες και αφήστε τους να πάνε σε άλλα κανάλια, που έχουν τηλεοπτικό χρόνο και θα τους αφήνουν να μιλήσουν και να περιγράφουν σε εμάς, το φιλοθέαμον κοινόν, με λογάκια απλά τι στο διάολο είναι ο σεισμός, πως συνέβει, τι μελέτες έκαναν. Γιατί τα παίρνω όταν μου υπαγορεύουν – κάνοντας χρήση μια συχνότητας που ανήκει έμμεσα ΚΑΙ σε εμένα – τι θα ακούσω, από ποιόν και για πόση ώρα…