Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Φόροι..φόροι.. κι άλλοι φόροι (αντέχουμε ακόμη;)

Όταν πριν από χρόνια σπούδαζα στο εξωτερικό, πήγα κάποτε σε ένα βιβλιοπωλείο για να αγοράσω το βιβλίο του Αστικού Δικαίου. Επένδυση της ακαδημαϊκής χρονιάς αφού τελικά μου κόστισε όσο το μισό μηνιάτικο (που λάμβανα από Ελλάδα μεριά). Μιλώντας με την πωλήτρια – με την οποία στο μεσοδιάστημα είχα γνωριστεί – λόγω της τιμής είχα αρχίσει τα … μεσανατολίτικα παζάρια για πληρωμή με δόσεις – μου είχε πεί το εξής προφητικό: “σε λίγο θα πληρώνουμε τα πάντα, θα φορολογήσουν και τον αέρα που αναπνέουμε”. Αυτά εκεί, στα εξωτερικά, τότε.

Στην Ελλάδα το πράμα άργησε να καταφθάσει, αλλά δεν το αποφύγαμε. Ήρθε! Όπως τα χελιδονάκια την άνοιξη (συνεπές στο ραντεβού του με την κοινωνία) αλλά και όπως το λαγόψαρο (συνεπές επίσης αλλά δηλητηριώδες αν το ακουμπήσεις). Άρχισαν τα όργανα τα φορολογικά, με την πρώτη κατάθεση προϋπολογισμού, μόλις 2 μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Και μην πλανάστε πλάνην οικτρά: τα παιδιά του οικονομικού επιτελείου δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν (χαμηλοεισοδηματία, χαμηλοσυνταξιούχο, χαμηλόμισθο και άλλους χαμηλο-…). ΕΞΙ ΔΙΣ νέοι φόροι για το 2008 και φυσικά θα τα πληρώσει ο κοσμάκης. Τα μόνα πράγματα που δεν έχουν φορολογηθεί ακόμη είναι ο αέρας (που έλεγα στην αρχή) και το πήδημα (αν και κάπου στο internet είχα βρεί κάποτε μια απόδειξη παροχής υπηρεσιών από πεταλουδίτσα, με ΦΠΑ παρακαλώ)

Τώρα, που θα βρει να τα πληρώσει, αυτό είναι άλλο ανέκδοτο! Κλέφτης θα γίνει, ληστής θα γίνει, θα βγάλει την γυναίκα του στη βίζιτα, λίγο τους ενδιαφέρει! Το θέμα για αυτούς όλους είναι ότι θα πρέπει να εισπράξουν. Και θα εισπράξουν, για αυτό είμαστε ΟΛΟΙ σίγουροι. Αλλά λόγω της νέας φορολογικής πολιτικής, δεν πρόκειται να θιχτούν οι μεγαλοεισοδηματίες, οι μεγαλοσυνταξιούχοι, οι εχοντες υψηλούς μισθούς και γενικά όλοι οι μεγαλο-… Αυτοί είναι ακλόνητοι, σε μια χώρα που όσο πάει μοιάζει με το Βυζάντιο του 12ου αιώνα, στο οποίο τα πάντα κατέρρεαν και οι ευγενείς και μεγαλοκτηματίες το μόνο που κοιτούσαν ήταν να σώσουν τον κώλο τους και τις περιουσίες τους πιέζοντας τα κατώτερα στρώματα. Μόνο που τώρα δεν παραμονέυουν προ των πυλών οι Οθωμανοί. Παραμονεύει η γενίκευση της φτώχειας, της ανέχειας, της εγκληματικότητας, της αμφισβήτησης των πάντων από όλους και ιδιαίτερα απο τους νέους.

Για πολλοστή φορά, με κοντόφθαλμες ενέργειες και με μέτρα που θίγουν τους πολλούς και άφραγκους, προσπαθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Για πολλοστή φορά με ενέργειες που θίγουν έμμεσα ακόμη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των πολιτών (λίγο είναι να δουλέυεις 40 χρόνια πηγαίνεις στο καφενείο και να μην μπορείς να κεράσεις ένα ουζάκι τον από 40 χρόνια φίλο σου;). Για πολλοστή φορά οι πολιτικοί μας άλλα λένε πριν και άλλα λένε μετά τις εκλογές. Και τέλος, για πολλοστή φορά όλοι εμείς, σαν καλοί m@l@&e$ τους πιστέψαμε και τους ψηφίσαμε! Γιατί για μια ακόμη φορά πέσαμε στην παγίδα και ψηφίσαμε τους άκαπνους, τους βολεμένους, τους μη έχοντες επαφή με την ελληνική καθημερινότητα και πραγματικότητα. Καλά να πάθουμε!

σημείωση; μην διανοηθεί κανεί και βγάλει στην βίζιτα την χοντρή, μεγαλοκόλα και με πεσμένο στήθος γυναίκα του. Αμάν αμάν κάναμε να δούμε τα πρώην-σοβιετικά αγάλματα, μην ξαναχαλάσει η πιάτσα….

****************************
μην κάνετε σχέδια με τον 13ο μισθό. ο Αλογοσκούφης έχει κάνει καλύτερα σχέδια για αυτόν,πρίν από εσάς….