Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ξανά ασφα-ληστικό

Χθες το μεσημέρι, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Ρουσόπουλος είπε το θεϊκό:”είναι υποχρέωση της κυβέρνησης η επίλυση του ασφα-ληστικού”….

Και έρχομαι εγώ σήμερα και ερωτώ:
α) τα κλεμμένα φράγκα από τα ταμεία (λόγω των περίφημων πλέον δομημένων) επεστράφησαν;
β) τα κλεμμένα που το Κράτος έτρωγε (ροκάνιζε είναι καλύτερο) τοοοσα χρόνια, όποτε είχε ανάγκη ζεστού χρήματος, θα επιστραφούν ποτέ στους ασφαλισμένους;
γ) τα “κλεμμένα” που το Κράτος έχασε (πέταξε είναι καλύτερο) τοοοσα χρόνια, επειδή δεν επένδυσε ΤΑ δις αλλά τα έδινε χαριστικά σε τράπεζες για “επενδύσεις” που απέφεραν ΜΟΝΟ σε αυτές, θα ζητηθούν ποτέ (γιατί με ξένα λεφτά επενδύσεις κάνω και εγώ!);

Αυτά τα γράφω γιατί αρχίζουμε και ξεχνάμε τι γίνονταν στο παρελθόν και στο κοντινό μας παρελθόν (όχι πριν από 1 χρόνο). Ξεχνάμε πως ΑΝΕΤΑ θα μπορούσαν να μπουν μέσα 10άδες υπουργοί Οικονομικών ή Κοινωνικών Ασφαλίσεων – όπως ονομάζονταν παλιά – με την κατηγορία της διασπάθισης ή της απιστίας, αφού ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΩΣΤΑ τα φράγκα του Έλληνα ασφαλισμένου! Αλλά επειδή εδώ είναι Ελλάδα και “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει” που λέει και ο σοφός λαός, κανείς δεν πρόκειται να κινηθεί εναντίον κανενός, οπότε το μάρμαρο θα το πληρώσει πάλι ο λαός.

Το μεγαλύτερο φάουλ της κυβέρνησης είναι πως πείραξε τις εργαζόμενες μητέρες και το καθεστώς ασφάλισης και συνταξιοδότησής των. Ας δούνε πρώτα καμιά δημογραφική έρευνα, ας ρίξουν καμμιά ματιά στα αποτελέσματα της γενικής απογραφής του πληθυσμού του 2001 (ή ας περιμένουν αν θέλουν αυτήν του 2011) για να δούν που έχουμε φτάσει ως έθνος σε αριθμούς, και μετά ας έρθουν να μας πούν το παραμύθι! Ας ρίξουν μια ματιά γύρω τους, που το όριο ηλικίας μεταξύ αυτών που παντρεύονται έχει φτάσει τα 28-30 χρόνια, ας ρίξουν μια ματιά γύρω τους για να δουν πως με το ζόρι τα νεα ζευγάρια κάνουν ένα παιδί (είτε επειδή τα φράγκα δεν φτάνουν, είτε επειδή οι υποδομές – παιδικοί σταθμοί, ολοήμερα σχολεία κλπ – λείπουν) και τότε ας έρθουν να μας πούν τα περί αυξήσεων στα όρια ηλικίας των γυναικών! Η Ελλάδα συρρικνώνεται πληθυσμικά και εμείς αντί να παρέχουμε ΟΛΑ όσα χρειάζονται για να καταπολεμηθεί η κατάσταση αυτή το μόνο που κάνουμε είναι να βοηθούμε τα μέγιστα στην διεύρυνση αυτής της συρρίκνωσης!

Αντέ γειά………..