Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δευτέρα….


Καλημέρα,

Ξεκίνησα την ημέρα μου σήμερα και πήγα να κάνω καφέ. Και την ώρα εκείνη μου ‘ρθε στο μυαλό το γκαζάκι που τελείωνε….

Και σκεπτόμενος, το νους μου πήγε στον νέο αγωγό αερίου, αυτόν που έχουμε συνεταιρικά (?) με τα τουρκάκια και που… φέσωσαν με τρόπο τα αμερικανά, χθές. Τώρα, τι σκατά χαιρόμαστε εμείς και οι εξ’ ανατολών γείτονες μας – αμφότεροι άμυαλοι αλλά και ηλίθιοι μαζί – δεν μπορώ να το καταλάβω, αφού νομίζουμε πως κάτι κάναμε ενώ το μόνο που πραγματικά έγινε είναι να ρίξουμε νεράκι στον αμερικανικό μύλο!
Το αέριο που θα κυκλοφορεί εκεί μέσα ούτε το εξάγουμε ούτε το παράγουμε, αμφότεροι. Το διακινούμε μόνο! Δεν γίναμε ξαφνικά “παίκτες” στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα! Είμαστε ένα πράγμα σαν τον φίλο μου τον Αποστόλη, που έχει το μπακάλικο της γωνίας. Και από κοντά σήμερα πρωϊ – πρωϊ να σιγοντάρουν οι φιλοΝΔ εφημερίδες γράφοντας περί μεγάλου έργου. Σε αυτήν την χώρα πάντα κοιτούσαμε το δένδρο και όχι το δάσος! Δεν κοιτάνε που ο κόσμος βογγάει από τα καθημερινά προβλήματα και την ακρίβεια, αυτοί ασχολούνται με τα μεγαλεπήβολα σχέδια περί “παίχτη στην ενεργειακή σκακιέρα”…..

Από την άλλη το Σ/Κ πνίγηκε η μισή Ελλάδα (Κομοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Βοιωτία, Αρκαδία). Πολύ βροχή, δεν λέω, αλλά ρε γαμώτο πως γίνεται τα τηλεοπτικά συνεργεία να φτάνουν σε αποκλεισμένα χωριά – έτσι τα χαρακτηρίζει η Πολιτική Προστασία – και να μην μπορούν να φτάσουν τα συνεργεία αποκατάστασης των ζημιών; Πόσο μπροστά από τον κρατικό μηχανισμό είναι πια αυτά τα κανάλια; Και μετά άπαντες παραπονούνται για την ονομαζόμενη “τηλεοπτική δημοκρατία”!! Λογικό δεν είναι τα κανάλια να κάνουν ο,τι θέλουν; Τα κανάλια ασχολούνται (επιδερμικά έστω) με την ακρίβεια, τα κανάλια ασχολούνται με τις φωτιές του καλοκαιριού, τα κανάλια ασχολούνται με την ενημέρωση του πολίτη (βλέπε Αυτιά για τις συντάξεις, για να μαθαίνεις παππού..), στα κανάλια τρέχει ο καθένας να πεί τον πόνο του (βλέπε πρωϊνά για παράπονα σχετικά με Δημόσιο, βλέπε μεσημεριανά για παράπονα σχετικά με την πεθερά σου!!).

Σκατά κρατική μηχανή έχουμε τελικά, ρημάχτηκε απο τους κάθε είδους ημετέρους που την στελεχώνουν, θα το λέω μέχρι να πεθάνω! Δεν δουλεύει ή για να δουλέψει θέλει το… λαδάκι της. Το μόνο που δουλεύει σε αυτήν τη χώρα είναι οι Εφορίες (για να στριμώχνουν τους μικρούς, αφήνοντας τους ημέτερους ή αυτούς που τα ακουμπάνε έμμεσα ή άμεσα στον τοπικό Έφορα ανέγγιχτους) και τα συνεργεία του Γιάννη του Μίχα στον Πειραιά (τελικά τόσο σαπίλα δεν την περίμενε κανείς!).

Α, και μια αναφορά σε όλους αυτούς που νομίζουν πως ακόμη μπορούν να κάνουν ότι έκαναν στην δεκαετία του ’80 (Συγκρότημα Τύπου κ. Κ.). Με πρωτοσέλιδα τύπου όπως το σημερινό περί “2 κομμάτων στα δεξιά, 2 στα αριστερά και 1 στην δημοκρατική παράταξη” δεν βγαίνει άκρη κ. Κ μας. Γνωστό πως γουστάρετε με χίλια κάποιον υποψηφίο που έχασε στις 11 Νοεμβρίου αλλά μην το παρατραβάτε το θεματάκι. Εντάξει, είπαμε όλοι οι ΠΑΣΟΚοι κάποιον υποστήριζαν στις 11 Νοεμβρίου, αλλά εσείς κ. Μάκη μου το πήρατε πατριωτικά το θέμα. Σιγά- σιγά η εφημερίδα σας αρχίζει να μοιάζει με την “Ελευθερία” του μακαρίτη του Πάνου του Κόκκα το καλοκαίρι του ’65. Ξεχνάτε μόνο πως την σήμερον ο λαός δεν ζει στο 1985 (που σας διάβαζε με συχνότητα μεγαλύτερη από αυτήν που ο παπάς διάβαζε το Ευαγγέλιο) αλλά και πως η εποχή που ο λαός έτρωγε κουτόχορτο πέρασε (τώρα δεν του άφησαν σέντσι ούτε αυτό να αγοράσει).
Όσο για την άλλη, την ανανεωμένη εφημερίδα της συντηρητικής παράταξης που το έριξε στην οικολογία: αγαπητοί μου, θυμηθείτε πως χαρακτηρίζατε τους οικολόγους πριν από λίγα χρόνια! Σήμερα σας έπιασε ο πόνος για το περιβάλλον; Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα πει κάποιος, αλλά μήπως οι κλιματικές αλλαγές θίγουν τίποτε οικονομικά συμφέροντα του ιδιοκτήτη σας και σας έπιασε ο πόνος;

Όσο για τα τσακάλια που έλεγαν πως μετά τις φωτιές θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, αυτά γίνονται, την εργολαβία την ανέλαβε η φύση: κάνει φράγματα από μόνη της, κατεβάζοντας από τα βουνά ότι χώμα ξέμεινε.