Κατηγορίες
Κοινοβούλιο ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας

Ψήφο εμπιστοσύνης με 151 “ναι” και 148 “όχι” έλαβε η Κυβέρνηση

Το αποτέλεσμα 151 – 148 “δείχνει” τη δημιουργία μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ. από το κυβερνητικό σχήμα

Μετά από μια διήμερη συζήτηση που είχε ένταση αλλά κυρίως είχε στιγμές που δε συνάδουν με τα σύγχρονα κοινοβουλευτικά ήθη (δυστυχώς όσο πάει το θέμα βουλιάζει ακόμη περισσότερο και το επίπεδο πέφτει σε ανησυχητικό βαθμό…) η Κυβέρνηση Τσίπρα έλαβε το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Θεωρητικά τουλάχιστον μπορούμε να μιλάμε για μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία και για μια τρίτη περίοδο Τσίπρα σε κοινοβουλευτικό επίπεδο (αν υποθέσουμε ότι η πρώτη περίοδος ήταν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, η δεύτερη μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και η τρίτη από τώρα, χωρίς τη συμμετοχή του κόμματος του Π. Καμμένου).

Η Κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης, αφού επί των 299 παρόντων βουλευτών 151 βουλευτές ψήφισαν “ναι” και 148 βουλευτές ψήφισαν “όχι”.

Η Κυβέρνηση έλαβε τα 145 “ναι” των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις θετικές ψήφους των βουλευτών Κουντουρά, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλου, Ζουράρι, Κόκκαλη και Δανέλλη.

Πλέον, και με δεδομένο ότι οι Σκοπιανοί κοινοποίησαν νωρίς το βράδυ της Τετάρτης ρηματική διακοίνωση που ενημερώνει για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στο δικό τους Κοινοβούλιο, το ενδιαφέρον όλων στρέφεται όχι στη νέα διαμορφωθείσα κυβερνητική πλειοψηφία αλλά στο τι θα γίνει όταν η Συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς συζήτηση στο δικό μας Κοινοβούλιο, με το μεγάλο ερωτηματικό για την ώρα να είναι ο χρόνος διεξαγωγής της συζήτησης και (σε δεύτερη φάση) η στάση που θα κρατήσουν κόμματα και βουλευτές, ανεξάρτητοι και ενταγμένοι σε κάποια κοινοβουλευτική ομάδα.