Κατηγορίες
αθλητικά κωπηλασία

Ένα χρυσό, με Πανελλήνιο ρεκόρ, στον 3ο Πανελλήνιο Αγώνα Κλειστής Κωπηλασίας η Γεωργία Μπαλλή του ΝΟΓιαννιτσών

Ναυτικός Όμιλος ΓιαννιτσώνΜε την συμμετοχή 500 και πλέον αθλητών, αθλητριών και απλών πολιτών, ηλικίας από 12 έως και 73 ετών, διεξήχθη το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Πυγμαχίας «Γ. Στεφανόπουλος» στο Περιστέρι, ο 3ος Πανελλήνιος αγώνας Κλειστής Κωπηλασίας που έχει καθιερωθεί στο διεθνές στερέωμα με την ονομασία Indoor rowing και διεξάγεται με τα γνωστά σε όλους μας κωπηλατοεργόμετρα. Ανάμεσά τους και πολλά μέλη των Εθνικών ομάδων, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πανελληνιονίκες από 32 σωματεία και δεκάδες γυμναστήρια από όλη την Ελλάδα.

O Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών συμμετείχε με μία αθλήτρια, την Γεωργία Μπαλλή, στην κατηγορία κορασίδων, η οποία, μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα κατάφερε να πάρει την πρώτη (1η) θέση και το χρυσό μετάλλιο, επιτυγχάνοντας μάλιστα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 2000μ. με χρόνο 7:28.6, δύο (2) μόλις εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά από την δεύτερη Χαραλαμπίδου Ελένη του ΝΟΘ.

Αμέσως μετά την επιτυχία της Γεωργίας, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Γ. Νίκος Θωμαΐδης και ο τεχνικός σύμβουλος του Ομίλου Σπύρος Ασπρογέρακας έγραψαν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο facebook,
Θωμαΐδης: «1η θέση και Χρυσό μετάλλιο για την Αθλήτρια μας στον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών, Γεωργία Μπαλλή, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστής Κωπηλασίας που διοργανώθηκε σήμερα (εχθές) στην Αθήνα από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία. Σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, με πολλές και αξιόλογες συμμετοχές, η Γεωργία κατέκτησε την 1η θέση κάνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία της.
Ως Πρόεδρος και εκ μέρους του Δ.Σ του Ομίλου απευθύνω τα θερμά μας Συγχαρητήρια στην Γεωργία, στον τεχνικό σύμβουλο Σπύρο Ασπρογέρακα και στη βοηθό του Ειρήνη Μυσιροπούλου».

Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών

Ασπρογέρακας: «Με περισσή υπερηφάνεια συγχαίρω τη Γεωργία Μπαλλή και την οικογένειά της για το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστής κωπηλασίας. Η κατάκτηση της κορυφής είναι μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αξίας της. Ακόμα περισσότερους επαίνους για το πανελλήνιο ρεκόρ που πλέον κατέχει στη κατηγορία της με τη σημερινή της επίδοση. Κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή μεταξύ των κορυφών, είναι πλέον η απολύτως καλύτερη από όσες αγωνίστηκαν έως σήμερα. Το μεγαλύτερο επίτευγμά της όμως είναι το ταξίδι που έκανε έως την επιτυχία αυτή. Πέρυσι, στον ίδιο αγώνα, δάκρυσε από στεναχώρια στην κερκίδα καθώς, λόγω τραυματισμού, ήταν αδύνατο να αγωνιστεί. Προπονήθηκε σωστά, με επιμονή και υπομονή και επέστρεψε φέτος με τον ιδανικότερο τρόπο. Ακόμα ένα έξοχο παράδειγμα των πανανθρώπινων αξιών που μας προσφέρει ο αγωνιστικός αθλητισμός και όλοι μας έχουμε τόσο ανάγκη. Γεωργία σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου!».

 

Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών

Το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών δέχεται νέους αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12 ως 15 ετών κάθε Τρίτη, Πέμπτη στις 15:30, και Σάββατο στις 09.30 στις εγκαταστάσεις του στον Λουδία. Πληροφορίες: κ. Γεώργιος Μαξούρης 6971556518