Κατηγορίες
μεταφορές - συγκοινωνίες

Τα συνεχή τροχαία στη Βόρεια Ελλάδα φανερώνουν τη μαύρη αλήθεια

Μια τεράστια μπίζνα, στην οποία ένας Θεός ξέρει πόσοι εμπλέκονται, φέρνουν στο φως μια σειρά από τροχαία δυστυχήματα που καταγράφονται στην Εγνατία ή σε άλλους δρόμους από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Συνεχώς διαβάζουμε όλοι για τροχαία στα οποία θύματα είναι άτομα που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, τα οποία στη συνέχεια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεταφέρονται στα ενδότερα της χώρας. Είτε με ΙΧ (κυρίως), είτε με μικρά βανάκια, είτε με πιο μεγάλα οχήματα.


Τα τροχαία αυτά είτε συμβαίνουν κατά τη διάρκεια καταδιώξεων από την Αστυνομία (που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της, αφού τα οχήματα αυτά που μεταφέρουν τους ανθρώπους αυτούς δεν σταματούν για έλεγχο) είτε επειδή τα οχήματα εμπλέκονται σε διάφορα συμβάντα (προφανώς λόγω της ταχύτητας που αναπτύσσουν στον αυτοκινητόδρομο ή της απροσεξίας που δείχνουν οι οδηγοί τους, προκειμένου να παραδώσουν γρήγορα το… “εμπόρευμα”).

Οι οδηγοί είναι είτε Έλληνες (που θέλουν να επαναλάβουν τις εποχές με τις “χρυσές” για αυτούς μεταφορές, όταν κουβαλούσαν αβέρτα κόσμο από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα) είτε ξένοι (που πολλές φορές ούτε καν οι ίδιοι έχουν άδεια παραμονής στη χώρα).
Κάποιες δε φορές η δουλειά είναι “οικογενειακή επιχείρηση”: συλλαμβάνονται με την κατηγορία της διακίνησης μπαμπάδες με γιους, μπατζανάκια, ξαδέρφια κλπ κλπ κλπ…

Τελευταίο συμβάν αυτό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 13/12 στην περιοχή της Καβάλας. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ,  συγκρούστηκαν μια νταλίκα (που είχε ανατραπεί στο 488 χιλ Εγνατίας οδού Κήπων – Ηγουμενίτσας από τις 02:30 τα ξημερώματα) και ένα ΙΧ στο οποίο επέβαιναν άτομα που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα. Από τις πρώτες εκτιμήσεις, το ΙΧ είτε αγνόησε είτε δεν είδε τη σήμανση απαγόρευσης της Εγνατίας, με αποτέλεσμα να συνεχίσει την πορεία του και να «καρφωθεί» με μεγάλη ταχύτητα στη νταλίκα.

(η φωτογραφία είναι από το προαναφερόμενο συμβάν – Πηγή: διάφορα ελληνικά ΜΜΕ)