Κατηγορίες
Καρασαρλίδου Φρόσω

Στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας η βουλευτής Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φρ. Καρασαρλίδου

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, συνοδευόμενη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας, επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας και συζήτησε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων στο πλαίσιο της διαρκούς φροντίδας της για την κατάσταση στις δυο μονάδες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες του νομού μας.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων αναφέρθηκαν εκτενέστερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τη λειτουργία των δυο μονάδων και τις ανάγκες τους. Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη για επιπλέον υλικοτεχνική αναβάθμιση καθώς και ενδυνάμωση – στελέχωση του προσωπικού.

Από τις συζητήσεις διαπιστώθηκε, κατά γενική ομολογία, η αισθητά καλύτερη λειτουργία των δυο νοσοκομείων τα τελευταία χρόνια, κι αυτό, όπως τονίστηκε, οφείλεται στην ενίσχυση του προσωπικού μέσω των προσλήψεων που πραγματοποιεί το υπουργείο Υγείας.

Η βουλευτής άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των εργαζομένων, δεσμεύτηκε να τα προωθήσει στο αρμόδιο υπουργείο και να πράξει ότι καλύτερο προκείμενου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες. Εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται, τόσο από τη διοίκηση όσο και τους εργαζόμενους (ιατρικό,νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό), για τη λειτουργία των δυο μονάδων και την εξυπηρέτηση των ασθενών, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας. Επίσης τόνισε ότι οι παρεμβάσεις στα θέματα που αφορούν την υγεία θα συνεχιστούν με τον ίδιο ζήλο έτσι ώστε οι κάτοικοι του νομού μας να έχουν τις δυο μονάδες άρτια στελεχωμένες σε έμψυχο δυναμικό και επαρκή εξοπλισμό.

Για τον αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο Νάουσας ενημέρωσε ότι ο διαγωνισμός βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, ενστάσεις δεν έχουν κατατεθεί και το νέο μηχάνημα αναμένεται να εγκατασταθεί τους προσεχείς μήνες. Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μαυρογιώργος σημείωσε ότι κλιμάκιο προέβη σε όλες τις τεχνικές εργασίες προκειμένου να γίνει ορθά η αντικατάσταση και τοποθέτηση του νέου μηχανήματος.