Κατηγορίες
Ελλάδα Ελληνοτουρκικά Κύπρος Τουρκία

Οι κινήσεις του Ερντογάν και οι κοστολογημένες “βοήθειες” από τρίτους…

Οι τελευταίες κινήσεις των Τούρκων στο “Τεμάχιο 4” της Κυπριακής ΑΟΖ (δηλαδή οι… βόλτες που έκανε το ερευνητικό σκάφος τους που φέρει το όνομα “Μπαρμπαρός” εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, συνοδεία πολεμικών σκαφών της Τουρκίας) δείχνει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που λέει οποιοσδήποτε άνθρωπος σκέφτεται λογικά:

ότι πρακτικά δεν θα υπάρξει ποτέ ουδεμία βοήθεια από ξένους, είτε προς την Κύπρο είτε προς την Ελλάδα, αν οι ξένοι δεν έχουν άμεση εμπλοκή (με οποιονδήποτε τρόπο) και ξεκάθαρο οικονομικό συμφέρον.

Το “Τεμάχιο 4” της κυπριακής ΑΟΖ είναι “άδειο”, δεν υπάρχει κάποια ξένη πετρελαϊκή εταιρία που να έχει δείξει (ακόμη) ενδιαφέρον για αυτό.

Οι Τούρκοι, βασιζόμενοι σε αυτό – αφού δεν ενοχλούν κάποια μεγάλη εταιρία που να έχει από πίσω της μια ακόμη πιο μεγάλη δύναμη, έκαναν το… κομμάτι τους. Στέλνοντας μηνύματα σε μια σειρά από χώρες, κυρίως όμως προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όσο περίεργος κι αν είναι ο Ερντογάν, δεν είναι τόσο βλάκας ώστε να τα βάλει με κάποια μεγάλη δύναμη – κι ας έχει από πίσω του τη Ρωσία και τον Πούτιν. Θα κάνει πολλά τέτοια (σε πρώτη φάση διελεύσεις) και αν δει ότι τον παίρνει θα κάνει και έρευνες.

Ας το πάρουμε χαμπάρι: δεν υπάρχουν φιλίες σε τέτοια θέματα, ούτε ομόδοξα τόξα, ούτε άλλες τέτοιες ιστορίες. Όποιος εξακολουθεί να πιστεύει σε αυτά είναι βαθιά νυχτωμένος. Σε βοηθούν μόνο αν έχουν συμφέρον, και μάλιστα ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ.
Άρα είμαστε μόνοι για να αντιμετωπίζουμε τέτοιες κινήσεις του Ερντογάν (να σημειωθεί ότι το ερευνητικό σκάφος και τα πολεμικά έχουν ήδη βγει από το “Τεμάχιο 4”), με ψυχραιμία και ζυγίζοντας καλά τα πάντα.