Κατηγορίες
αγορά Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Με διακρίσεις η φετινή συμμετοχή της ΠΚΜ στη Διεθνή Έκθεση Sial Paris 2018

Με πρωταγωνιστή τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κέρδισε τις εντυπώσεις και τις διακρίσεις στη δεύτερη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση SIAL Paris 2018 στο Παρίσι (21-25 Οκτωβρίου 2018). Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον κλάδο των τροφίμων και ποτών διεθνώς, όπου φέτος φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 17 πρότυπες επιχειρήσεις από όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Η δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση SIAL Paris 2018 είχε και έντονο εξαγωγικό ενδιαφέρον για τις 17 επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να προβάλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής τους στους εμπορικούς αντιπροσώπους.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα δίκτυα σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής και delicatessen, αλλά και εμπορικοί αντιπρόσωποι των σημαντικότερων εταιριών διεθνώς, οι οποίοι έκλεισαν ήδη σειρά εμπορικών συμφωνιών με πολλές από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Η εταιρεία “Namaste Kefir” του επιχειρηματία Ιορδάνη Παπαδόπουλου κέρδισε το χρυσό βραβείο καινοτομίας για το κεφίρ με τζίντζερ και χυμό λεμονιού με φυσικό ανθρακικό από τη ζύμωση με τον μύκητα Κεφίρ, ανάμεσα σε 800 προϊόντα που είχαν προκριθεί στην τελική διαδικασία αξιολόγησης, ενώ απέσπασε και το βραβείο του εναλλακτικού τροφίμου (“award of alternative food”).

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη σπουδαιότητα που έχει για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο πρωτογενής τομέας, συμμετέχοντας στοχευμένα σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του κλάδου. Η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL Paris 2018 αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών μας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού τομέα, μέσα από την προβολή της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Η πολύ επιτυχημένη παρουσία των 17 πρότυπων επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, που φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειάς μας, καθώς και οι διακρίσεις που απέσπασαν, προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα της μακεδονικής γης και ισχυροποιούν την ταυτότητα και τη φήμη των προϊόντων-σημαίας της Κεντρικής Μακεδονίας διεθνώς», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γερακίνα Μπισμπινά, η οποία ήταν η επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διοργάνωση SIAL Paris 2018, «βασική μας προτεραιότητα είναι η προώθηση της αγροτικής μας οικονομίας, καθώς είμαστε η δεύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας σε εξαγωγική δραστηριότητα και η πρώτη σε εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων.”.

Τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα μπορούν να στηρίξουν την παραγωγική και εξαγωγική βάση της οικονομίας μας και να καταστήσουν την Κεντρική Μακεδονία πρωταγωνίστρια δύναμη στην προσπάθεια ανάκαμψης και εξόδου της χώρας από την κρίση», υπογράμμισε η κ. Μπισμπινά.