Κατηγορίες
αγορά Οικονομία

Μελετώνται αλλαγές στα επιτρεπόμενα όρια συναλλαγών με μετρητά

πληρωμή με κάρτα αγοράΣύμφωνα με όσα διαβάζουμε σε αθηναϊκά ΜΜΕ, σύντομα θα πρέπει να αναμένουμε αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο συναλλασσόμαστε με μετρητά.

Αλλαγές που έχουν να κάνουν τόσο με το μέγιστο ποσό που θα επιτρέπεται να γίνει μια συναλλαγή με μετρητά όσο και με τη φορολόγησή μας σε σχέση με τις συναλλαγές μας με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Συγκεκριμένα μελετάται να “πέσει” από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα στα 400 ή ακόμη και πιο κάτω το ποσό με το οποίο θα μπορούμε να συναλλασσόμαστε με μετρητά. Δηλαδή για αγορές πάνω από το ποσό που θα αποφασιστεί θα πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιούνται πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Επίσης μελετάται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα όρια υποχρεωτικών δαπανών με κάρτες (που “χτίζουν” το αφορολόγητο όριο μισθωτών και συνταξιούχων). Μελετάται δηλαδή αύξηση κατά μέσο όρο 5% του ελάχιστου ορίου δαπανών. Αν για παράδειγμα σήμερα ένας μισθωτός με εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ θα πρέπει να κάνει αγορές 1.000 με κάρτες, στο μέλλον πιθανόν να πρέπει υποχρεωτικά να κάνει αγορές 1.500 ευρώ (ή και παραπάνω, ανάλογα με αυτό που θα αποφασιστεί).