Κατηγορίες
κοινότητα Κλειδίου πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Κλειδί – ρωμαϊκό τόξο: ένας χώρος που πρέπει να αναδειχθεί

Την πρώτη φωτογραφία της ανάρτησης τη βρήκα στο λογαριασμό που τηρεί στο facebook ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κλειδίου, Χ. Τσολάκης.

Ο οποίος προσπαθεί να αναδείξει, με όποιο τρόπο μπορεί, το μοναδικό για την περιοχή μας (αν και νομίζω ότι είναι μοναδικό για την ευρύτερη περιοχή) ρωμαϊκό τόξο που βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα έξω από το Κλειδί – στο δρόμο μεταξύ Κλειδίου και Κυμίνων, κανά χιλιόμετρο πριν από την παλιά γέφυρα του Λουδία.

Καλό θα είναι εκεί στο Δήμο να συνδράμουν όσο μπορούν τον πρόεδρο και όσους τον βοηθούν. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε…. χορτοκοπτικά!

Προγράμματα ανάδειξης τέτοιων χώρων θα υπάρχουν σίγουρα. Ας το ψάξουν λίγο και ίσως σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού να αποκτήσουμε σύντομα έναν ακόμη χώρο που θα μπορούμε να τον επισκεπτόμαστε όλοι.

 

 

* τη δεύτερη φωτογραφία την είχα τραβήξει πριν από μερικά χρόνια, όταν είχα επισκεφτεί το χώρο που τότε ήταν παρατημένος στην τύχη του και το μόνο που γίνονταν ήταν να κόβονται τα χόρτα μια φορά στο τόσο.