Κατηγορίες
κοινότητα Μελίκης Νέα Δημοκρατία

Η είδηση για τις δημοτικές “βγήκε” από τη συνάντηση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλεξάνδρειας στη Μελίκη

Μια ακόμη ανοιχτή συγκέντρωση, αυτή τη φορά στη Μελίκη, πραγματοποίησε η ΔΗΜ.Τ.Ο Αλεξάνδρειας με τη ΝΟΔΕ Ημαθίας τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

Στη συγκέντρωση συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, τα λάθη ή τις παραλείψεις των προηγούμενων ετών, πράγματα που πρέπει να γίνουν στο μέλλον, οργανωτικά θέματα κλπ.

Αυτό το οποίο κυριάρχησε όμως ήταν η συζήτηση για ενότητα που θα πρέπει να έχει το κόμμα ενώ (ορθά) επισημάνθηκε και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα, δηλαδή η αποχή των νέων και η απαξίωση.

Επίσης βγήκε και μια είδηση από την όλη εκδήλωση:

ότι η τοπική της ΝΔ θα επισκεφτεί όσους έχουν εκδηλώσει πρόθεση να θέσουν υποψηφιότητα για δήμαρχοι και προέρχονται από το χώρο (Γκυρίνης, Πανταζόπουλος, Χαλκίδης), με την ελπίδα να γίνει συνένωση των δυνάμεων των τριών.

Για το συγκεκριμένο θέμα (τις πολλές υποψηφιότητες) οι απόψεις που ακούστηκαν διίστανται, αφού πέραν της ενότητας που όλοι τη θεωρούν επιβεβλημένη ακούστηκε η πρόταση το κόμμα να υποδείξει υποψήφιο ή (αντίθετα) να μην λάβει καθόλου θέση και τα πράγματα να αφεθούν ως έχουν τώρα.

Επίσης υπήρξε μια διάσταση απόψεων σχετικά με την προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση, όταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ δήλωσε ευχαριστημένος (έχοντας γνώση των καταστάσεων που επικρατούν μεταξύ κοινωνίας και κομμάτων γενικά) και ο Κ. Βενιόπουλος στην παρέμβασή του είπε το αντίθετο (ότι δεν είναι ικανοποιημένος για τη συμμετοχή).

Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια παρέμβασης του Κ. Βενιόπουλου έγινε και αναφορά σε “Δήμο Βεργίνας – Αιγών” που θα πρέπει να δημιουργηθεί μελλοντικά με συνένωση μεταξύ των παλιών δήμων Μελίκης και Μακεδονίδας.

“Δεν είναι μομφή κατά του δημάρχου Αλεξάνδρειας ή συναδέλφων από το Δήμο της Αλεξάνδρειας … ο πρώην Δήμος Μελίκης θεωρεί ότι αδικείται από την κατανομή των χρημάτων, των έργων του Δήμου … μας χωρίζουν πάρα πολλά πράγματα με τους συνδημότες μας της περιοχής της Αλεξάνδρειας” είπε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος.
(οι φωτογραφίες είναι από τη ζωντανή μετάδοση της συνάντησης που έκανε το Ράδιο ΑΒΕΝΑ και ο Τ. Καμπάνης)