Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Έρχονται ανεξάρτητα τοπικά ψηφοδέλτια (ελέω Κλεισθένη)

Δημοτικές εκλογές 2019 Δήμος ΑλεξάνδρειαςΑπό ανθρώπους που βαρέθηκαν τις άστοχες και “στημένες” επιλογές

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η … βόλτα που έκανα στις 3 από τις 4 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας και οι συνομιλίες που έκανα με πολύ κόσμο – τόσο για τα δημοτικά όσο και για τα γενικότερα θέματα.

Τα πράγματα δείχνουν μια ξεκάθαρη τάση να δημιουργηθούν πραγματικά ανεξάρτητοι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν (ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ) τις τοπικές κοινότητες τόσο στην Αλεξάνδρεια όσο και στο Πλατύ και στη Μελίκη.

Υπάρχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι που πλέον έχουν βαρεθεί τα καπελώματα και τους υποδεικνυόμενους από το “κεντρικό ψηφοδέλτιο” και σκέφτονται σοβαρά (για να μην πω ότι σε κάποια εκ των τριών Κοινοτήτων που προανέφερα βρίσκονται ήδη σε “δεύτερο στάδιο” συζητήσεων) να στήσουν ψηφοδέλτια που αναμένεται να σαρώσουν για έναν απλό λόγο: θα συγκροτούνται από ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στις τοπικές κοινωνίες, όχι επειδή είναι ομορφόπαιδα αλλά επειδή που έχουν ήδη παρουσία και αποδεδειγμένα τρέχουν για τον τόπο τους.

Και προσοχή, για να μην παρεξηγηθώ στην πορεία: δε μιλάω για γιαλαντζί ανεξάρτητα, που θα είναι στημένα από τους υποψηφίους δημάρχους και θα έχουν το μανδύα του “ανεξάρτητου”.

Μιλάω για πραγματικά ανεξάρτητα ψηφοδέλτια – και αυτό θα φαίνεται από τη σύνθεσή τους…

(για να μπαίνουμε σιγά – σιγά και στο κλίμα να αναφέρω ότι λόγω Κλεισθένη το Πλατύ και η Μελίκη θα έχουν επταμελή συμβούλια ενώ η Αλεξάνδρεια εντεκαμελές. Επίσης να αναφέρω ότι για τα τοπικά συμβούλια θα υπάρχει ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ κάλπη και διαφορετικό ψηφοδέλτιο από αυτό που θα είναι για το Δημοτικό Συμβούλιο).