Κατηγορίες
περιβάλλον

Στις 14 Οκτωβρίου η 8η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού!

Με μεγαλύτερη συμμετοχή παραγωγών και χειροτεχνών από κάθε άλλη φορά θα πραγματοποιηθεί φέτος, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί και θα περιλαμβάνει, εκτός από την καθιερωμένη έκθεση βιολογικών και χειροτεχνικών προϊόντων, birdwatching (ορνιθοπαρατήρηση) με κιάλια και τηλεσκόπια, μίνι ξεναγήσεις στον υγρότοπο, εργαστήρια για τους μεγάλους και παιχνίδια για τους μικρούς, αλλά και βόλτες με άλογα!

Μαζί μας θα είναι η Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή, η Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου και ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλοχωρίου.

Τα παιδιά του Πολιστικού Συλλόγου θα παρουσιάσουν μερικούς από τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με την απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή.

Όσον αφορά το προϊόντα που θα εκτίθενται από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, θα υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από βιολογικά είδη όπως μέλι, μαρμελάδες, σαπούνια, κηραλοιφές, βότανα, αλλά και χειροποίητα παιδικά παιχνίδια και διακοσμητικά.

Η 8η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και το Δήμο Δέλτα, υπό την αιγίδα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα (ΚΠΟΔΔ).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων έχει ως εξής:

Δραστηριότητες για παιδιά

10:30-11:30: «Εικαστικό εργαστήριο χειροτεχνίας και ζωγραφικής με θέματα από τον κόσμο των ζώων και των πουλιών του υγροτόπου» με την Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου

11:00-12:00: «Οι μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού», εργαστήριο με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea

11:30-12:30: «Εργαστήριο upcycling: Τα ανακυκλώσιμα υλικά γίνονται τέχνη», με την ομάδα Mosaicists

12:30-13:00: Παρουσίαση χορευτικού προγράμματος από το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου

13:00: Απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή

Εργαστήρια – σεμινάρια

11:00-12:00: «Τα βότανα του τόπου μας: συλλογή, ιδιότητες, χρήσεις», Βότανα Πάικου – Δημήτρης Κουσίδης

12:00 Δημιουργική ανακύκλωση: κατασκευή μικρών πιάτων και μπολ από εφημερίδα, Μιχαλάκη Κατερίνα

Καθόλη τη διάρκεια της Οικογιορτής (10:00-15:00)

  • Έκθεση βιολογικών προϊόντων και προϊόντων χειροτεχνίας
  • Ορνιθοπαρατήρηση με κιάλια και τηλεσκόπια
  • Ενημέρωση για τον Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού και τον υγρότοπο Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου
  • Βόλτες με άλογα

 

Η Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου
Η 8η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε την προστατευόμενη περιοχή της Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου και των εκβολών του Γαλλικού Ποταμού, που ανήκουν στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Natura 2000.

Η εκδήλωση διεξάγεται στο όμορφο και φιλόξενο Πάρκο Κερκύρας, με θέα στη λιμνοθάλασσα, όπου αυτή την εποχή παραμένουν και τρέφονται τα εντυπωσιακά… ροζ φλαμίνγκο, αλλά και άλλα υδρόβια πουλιά, όπως βαρβάρες, πάπιες, λιμόζες και αβοκέτες. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την πολύτιμη άγρια ζωή του τόπου και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του οικοσυστήματος.