Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Ρητή δήλωση υποψηφιότητας από Πανταζόπουλο: “Με λένε Α. Πανταζόπουλο και θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας”

Μετά τον Μιχ. Χαλκίδη (και θεωρητικά και τον νυν δήμαρχο Π. Γκυρίνη – ο οποίος ακόμη δεν έχει κάνει κάτι παρόμοιο) με ανοιχτή επιστολή – δήλωσή του, που έστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Οκτωβρίου, ο δικηγόρος Αργύρης Πανταζόπουλος γίνεται ο δεύτερος που θέτει εαυτόν στην κρίση των ψηφοφόρων του Δήμου Αλεξάνδρειας για τη θέση του δημάρχου στις εκλογές του 2019.

Στη δήλωσή του (την οποία θα αναλύσουμε σε δεύτερο χρόνο) αναφέρει τα ακόλουθα:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΛΩΣΗ
Φίλες και φίλοι,
Ως Δικηγόρος έχω γράψει αναρίθμητα κείμενα. Τώρα όμως νιώθω ότι οι πολλές λέξεις χάνουν το πραγματικό νόημά τους και έχει φθάσει ο καιρός των επιλογών, των αποφάσεων και των πράξεων.


Από τότε που γεννήθηκα ζω στον ευλογημένο τόπο μας. Εδώ μεγάλωσα, εδώ εκπαιδεύθηκα, εδώ μένω μόνιμα, εδώ λειτουργώ το γραφείο μου, εδώ δραστηριοποιούμαι ως επιστήμονας, ελεύθερος επαγγελματίας και ενεργός πολίτης. Περπατώ καθημερινά στους δρόμους και στις γειτονιές μας, κινούμαι σε όλο το Δήμο μας. Συναντώ συνέχεια και παντού ανθρώπους που αγωνιούν για την κατάσταση του Δήμου μας και μοιράζομαι τις σκέψεις και τον προβληματισμό όλων. Με κάθε επιείκεια η σημερινή εικόνα του ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ δεν είναι όμορφη, δεν είναι ευχάριστη, δεν μάς ταιριάζει και δεν μάς αξίζει. Μάς αδικεί και δεν μάς αντιπροσωπεύει. Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, χωρίς καμία διάθεση ισοπέδωσης και μηδενισμού.

Η αποχή όμως, οι διαπιστώσεις και η ανέξοδη κριτική δεν δίνουν λύσεις. Μέσα σε δύσκολους καιρούς, με τα πιεστικά προβλήματα που δημιουργεί στην καθημερινότητα η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, όλοι εμείς, οι άνθρωποι που αγαπάμε αυτόν τον τόπο, έχουμε την ουσιαστική υποχρέωση να βγούμε μπροστά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας. Και πιστεύω βαθιά ότι μόνον με την ενεργό συμμετοχή όλων μας μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα του τόπου μας, μπορούμε να αλλάξουμε το ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

Ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία χρειάζονται νέα, άφθαρτα πρόσωπα με γνώσεις, προσόντα, σχέδιο και θέληση, κατάλληλα να ηγηθούν, να εμπνεύσουν και να οδηγήσουν, μαζί με ικανούς και άξιους νέους αλλά και έμπειρους συνεργάτες, το ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ στο δύσκολο αύριο με τόλμη και ρεαλισμό. Με απαραίτητα εφόδια όλων την αγάπη για τον τόπο μας και την ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Αλλά και με ευθύνη, αξιοκρατία και προοπτική. Με εντιμότητα, ακεραιότητα και συνέπεια.

Συνδημότισσες και συνδημότες,
Με τούτες τις σκέψεις ΔΗΛΩΝΩ προς όλες και όλους εσάς ότι αποφάσισα να είμαι υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ στις εκλογές του Μαΐου του 2019, επικεφαλής ενός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ Δημοτικού συνδυασμού, πρώτος μεταξύ των ίσων συνεργατών μου.
ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ σε όλους τους πολίτες και τις δυνάμεις του ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ανεξάρτητα από κομματική προέλευση και πεποιθήσεις ή επιλογές σε προηγούμενες Δημοτικές εκλογές. Ο συνδυασμός μας είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ελεύθερος από κομματικές δεσμεύσεις, πολιτικές περιχαρακώσεις ή προσωπικές διαφορές. Το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας δεν μπορεί να εξαρτάται από στείρες αντιπαραθέσεις που ανήκουν στο παρελθόν.
ΕΧΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ με την καθημερινή παρουσία και συμπεριφορά μου όλα τα χρόνια ότι πιστεύω βαθιά στη συναίνεση, στον αλληλοσεβασμό, στη συνεννόηση και στη συνεργασία όλων διότι μόνον με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να τα καταφέρουμε.
ΠΙΣΤΕΥΩ ακράδαντα ότι όλοι μαζί, στην Αλεξάνδρεια, στη Μελίκη, στο Πλατύ, στις Αντιγονίδες, σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας, ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής του καθενός, θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε πολλά, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις αλλά με πράξεις και έργα, μπορούμε να είμαστε πρωτοπόροι και να οργανώσουμε ένα Δήμο πρότυπο λειτουργίας, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την καθημερινότητα, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, να σταθούμε με αλληλεγγύη δίπλα στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, να αναδείξουμε το ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ως ένα πυρήνα δημιουργίας, καινοτομίας και ανάπτυξης στο κέντρο της Μακεδονίας μας.

Έχουμε ένα ΟΡΑΜΑ. Να δούμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο, το Ρουμλούκι μας, καλύτερο, όμορφο, καθαρό, φωτεινό. Να αποκτήσει αυτός ο τόπος όσα αξίζει και όσα δικαιούται. Να είναι ένας τόπος κατάλληλος για τη ζωή των κατοίκων του και σημαντικός προορισμός για φιλοξενούμενους και επισκέπτες. Να μην υστερεί στη σύγκριση με άλλες περιοχές. Και να είμαστε όλοι υπερήφανοι που κατοικούμε στο ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

Σας ΠΡΟΣΚΑΛΩ να μοιρασθείτε το όραμά μας, να δώσετε δύναμη στη δύναμή μας. Διότι ήρθε πραγματικά η ώρα, με τη βοήθεια του Θεού, να συναντηθούμε στους νέους δρόμους της ελπίδας, της συνεννόησης, της δημιουργίας και της ανάπτυξης ολόκληρου του ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ισόρροπα σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Φίλες και φίλοι, συνδημότες και συνδημότισσες,
Είμαι ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ και θα είμαι υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, 4-10-2018
Με εκτίμηση,
ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ