Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Μιχάλης Χαλκίδης: ψηφοδέλτιο από διάφορους πολιτικούς χώρους, κριτική στο δήμαρχο Γκυρίνη, δημοτική τηλεόραση, δημοτικές κατασκηνώσεις και αγορά περιπολικών και ασθενοφόρων

Μιχάλης ΧαλκίδηςΜε δυο κουβέντες ο τίτλος τα λέει σχεδόν όλα. Στη συνέντευξή του προς τα τοπικά ΜΜΕ και blogs ο Μιχάλης Χαλκίδης αναφέρθηκε σε πολλά. Κάποια από αυτά φάνηκαν λογικά, κάποια όμως παράξενα και ίσως όχι αναγκαία για το Δήμο Αλεξάνδρειας.

Αναφέρθηκε σε ψηφοδέλτιο από διάφορους πολιτικούς χώρους, έκανε κριτική στο δήμαρχο Γκυρίνη, μίλησε για δημιουργία δημοτικής τηλεόρασης, ενώ είπε και για παραχώρηση από τους δημότες ενός ευρώ κάθε μήνα ανά δημότη ώστε να γίνουν δημοτικές παραθαλάσσιες κατασκηνώσεις και αγορά περιπολικών και ασθενοφόρων.

Αναφερόμενος, σε διάφορα σημεία της συνέντευξης, είπε πως στο ψηφοδέλτιό του (αλλά μιλώντας πάντοτε σε πληθυντικό όποτε αναφέρονταν σε αυτό) θα συμμετάσχουν άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο ίδιος είναι Νέα Δημοκρατία, όμως οι κομματικές ταυτότητες τόσο αυτού όσο και των συνεργατών του θα μείνουν εκτός δημαρχείου αν εκλεγεί.
Κατόπιν πιέσεων είπε και τρία ονόματα συνδημοτών μας που προτίθενται να θέσουν υποψηφιότητα με το δικό του ψηφοδέλτιο: Θωμάς Παντόπουλος, Άννα Μακρή και Κώστας Μαμουτόπουλος.

Επίσης σε διάφορα σημεία της συνέντευξης αναφέρθηκε στη νυν διοίκηση και στον νυν δήμαρχο, Π. Γκρίνη. Άσκησε κριτική και μάλιστα έντονη για το θέμα του ΣΜΑ, για τον καθαρισμό των καναλιών, είπε ότι χάθηκαν προγράμματα που θα μπορούσε να πάρει ο Δήμος (κάνοντας αντιπαραβολή με τους Δήμους Βέροιας και Νάουσας), μίλησε για εγκληματική επιπολαιότητα της διοίκησης του Δήμου στο θέμα της παραχώρησης έκτασης για την καλλιέργεια κάνναβης.


Μίλησε επίσης για λειτουργία του Δήμου με προσωπικό χωρίς πυξίδα, για αδυναμία του δημάρχου, ενώ τα βασικά σημεία στα οποία αναφέρθηκε σήμερα ήταν τα εξής:

  • αλλαγή στο οργανόγραμμα του Δήμου
  • δημιουργία μικρών γραφείων εξυπηρέτησης που θα υποδέχονται τους πολίτες (σταδιακά κάθε υπάλληλος θα αναλαμβάνει κάθε δημότη μέχρι την διεκπεραίωση υπόθεσης).
  • συνδρομή εταιρίας για δημιουργία online υπηρεσιών Δήμου και υπηρεσιών που θα διευκολύνουν τους δημότες (για παράδειγμα έφερε το Δήμο Τρικκαίων, με δίκτυα 5G)
  • αίτημα για έκδοση άδειας τηλεοπτικής εκπομπής – τηλεοπτικού σταθμού μικρής εμβέλειας
  • 1 ευρώ το μήνα κατά άτομο (όχι νοικοκυριό) = περίπου 43.000 ευρώ. Σκοπός θα είναι αρχικά η αγορά 10 περιπολικών και μηχανών για ενίσχυση αστυνομίας. Στη συνέχεια, σε άλλη χρονική περίοδο θα προχωρήσει στην αγορά ασθενοφόρου για το Κ.Υ. Αλεξάνδρειας και για τις έδρες των τριών δημοτικών ενοτήτων.
  • αγορά δημόσιας ή ιδιωτικής παραθαλάσσιας έκτασης για δημοτική κατασκήνωση για φιλοξενία νεολαίων, ΑμΕΑ και ηλικιωμένων.

Σε πολιτικό – προεκλογικό επίπεδο ανέφερε επίσης ότι το ψηφοδέλτιο του είναι έτοιμο, ότι για λόγους τακτικής δεν θα δώσει άλλα ονόματα (πέραν των τριών που πιέστηκε και τα ανέφερε), ότι θα ανοίξει δυο πολιτικά γραφεία (ένα στην Αλεξάνδρεια και ένα στη Μελίκη) από τον Νοέμβριο και έπειτα. Επίσης είπε ότι θα παρουσιάσει το συνδυασμό του πριν από τα Χριστούγεννα του 2018.

Παραδέχθηκε ότι η επιλογή από μέρους του να στηρίξει τον Π. Γκυρίνη το 2014 ήταν μια λανθασμένη επιλογή (“έκανα λάθος” είπε χαρακτηριστικά) ενώ είπε ότι σαφώς υπάρχει κατακερματισμός στο χώρο της ΝΔ και ότι μέχρι το τέλος τα ψηφοδέλτια θα μειωθούν, δεν θα είναι 3-4 αλλά τελικά δυο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Μ. Χαλκίδη, μεταξύ αυτών και την ερώτηση της Περισκόπησης (που επί της ουσίας δεν απαντήθηκε):