Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Μήνυμα του δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης αναφέρει σε μήνυμά του τα εξής:

“Η 1η Οκτώβρη καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ σαν παγκόσμια ημέρα της Τρίτης Ηλικίας το 1990, για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο τα περήφανα γηρατειά.

Η γιορτή των ηλικιωμένων θέλει για μια ακόμη φορά να μας υπενθυμίσει, το χρέος που έχουμε όλοι μας, προς εκείνους τους ανθρώπους, που μας γέννησαν, μας μεγάλωσαν, μας μετέδωσαν αρχές και αξίες για να προχωρήσουμε στη ζωή μας με αξιοπρέπεια ,ειλικρίνεια και ανθρωπιά.

Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας είναι το παρελθόν και το μέλλον, το δικό μας, της κοινωνίας, της πατρίδας μας.

Να μη ξεχνάμε στη σημερινή δύσκολη εποχή που ζούμε το σημαντικό ρόλο, που έχουν αναλάβει τα άτομα της Τρίτης ηλικίας, που παρά το βάρος των χρόνων τους, στηρίζουν και πάλι την ελληνική οικογένεια, παρέχοντας βοήθεια και στήριξη στα παιδιά τους, με διαφόρους τρόπους.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας με δράσεις και εκδηλώσεις, κυρίως μέσα από το ΚΑΠΗ, έχει στόχο να καλύψει βασικές ανάγκες των ηλικιωμένων, ιδιαίτερα σε θέματα υγείας, ασφάλισης, απασχόλησης, φροντίδας, ψυχολογικής υποστήριξης και ψυχαγωγίας.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η φροντίδα της Δημοτικής Αρχής προς τους ηλικιωμένους θα είναι ουσιαστική και συνεχής δείχνοντας έτσι το χρέος του σεβασμού, της αγάπης και της στοργής μας για αυτούς .

Με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής στέλνω σε όλες και όλους ένα χαιρετισμό από καρδιάς και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας πρόσφεραν και μας προσφέρουν με την ευχή να είναι πάντα καλά σωματικά και ψυχικά.”