Κατηγορίες
αγορά Οικονομία Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Επιτυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο «MARKET EXPO 2018»

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των 16 επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, που φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά στην έκθεση «MARKET EXPO 2018», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα Αττικής.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν την ξεχωριστή ποιότητα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της παραγωγής τους στους εμπορικούς αντιπροσώπους, που κατέκλυσαν τη διοργάνωση.

Η παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε και έντονο εξαγωγικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι το περίπτερο επισκέφτηκαν εκπρόσωποι από αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, χονδρέμποροι, διανομείς, πολυκαταστήματα, παντοπωλεία, κάβες, καταστήματα βιολογικών και οικολογικών προϊόντων, αλλά και ντελικατέσεν, κυλικεία, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, προμηθευτικές εταιρείες από την Ελλάδα καθώς και προμηθευτές μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ από την Ευρώπη, οι οποίοι έκλεισαν ήδη σειρά εμπορικών συμφωνιών με πολλές από τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνα Μπισμπινά «στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τα πιο αντιπροσωπευτικά προϊόντα της περιοχής, που αποτελούν και τους καλύτερους ‘πρεσβευτές’ της εξαιρετικής ποιότητας της ντόπιας παραγωγής και της γνήσιας μακεδονικής διατροφής στους επισκέπτες και αγοραστές, που κατέκλυσαν τη διοργάνωση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις τοπικές επιχειρήσεις που έδειξαν το καλύτερο πρόσωπο της παραγωγής στην Κεντρική Μακεδονία σε όλους τους επισκέπτες της MARKET EXPO. Η συνεργασία όλων μας θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και θέλω να πιστεύω πως μέσα από την ενίσχυση της εξωστρέφειας του αγροδιατροφικού μας τομέα θα πετύχουμε το στόχο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη στη χώρα που βγαίνει από την κρίση».