Κατηγορίες
Δημητριάδης Φώτης Δήμος Αλεξάνδρειας δημοτικές εκλογές

Φ. Δημητριάδης προς τα μέλη της δημοτικής του ομάδας: δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος

Φώτης Δημητριάδης, Δήμος Αλεξάνδρειας, δημοτικές εκλογέςΣυνάντηση μεταξύ των μελών της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία” του πρώην δημάρχου Φώτη Δημητριάδη πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην Αλεξάνδρεια, με θέμα συζήτησης την πορεία του συνδυασμού προς τις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Μετά από μια περίοδο κατ’ ιδίαν “στοχευμένων” συναντήσεων με διάφορα στελέχη που ανήκουν στη συντηρητική παράταξη της ευρύτερης περιοχής (ειδικά το τελευταίο διάστημα, στην Αλεξάνδρεια όσο και αλλού) αλλά και σιγής από μέρους του, ο επικεφαλής της παράταξης Φ. Δημητριάδης αποφάσισε να συγκαλέσει τη συνάντηση αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Να αναφερθεί ότι προτροπές μελών της ομάδας να “ανοίξει” συζήτηση για τις εκλογές που έρχονται υπήρχαν εδώ και καιρό.


Συμμετείχαν σχεδόν όλα τα μέλη της δημοτικής ομάδας (δεν παρευρέθηκε η Όλγα Καστανά) καθώς και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων που εξελέγησαν με το συνδυασμό.

Στη συνάντηση ο Φ. Δημητριάδης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επιδιώξει την επανεκλογή του στη θέση του δημάρχου Αλεξάνδρειας το 2019 και ότι θα βρεθεί στο πλευρό όποιου εκ των συμβούλων του θελήσει να οδηγήσει την παράταξη σε κάθοδο στις εκλογές. Η επιλογή του προσώπου είναι μια διαδικασία η οποία ξεκινά άμεσα, ώστε τα στελέχη της παράταξης να καταλήξουν το συντομότερο σε αυτόν που τεθεί επικεφαλής για τις εκλογές του 2019.

Με την απόφασή του αυτή ο Φ. Δημητριάδης κλείνει, μετά από 17 χρόνια σχεδόν, έναν προσωπικό κύκλο που ξεκίνησε περίπου στα μέσα του 2002 και που τον οδήγησε στο να ηγηθεί συνδυασμών σε 4 εκλογικές αναμετρήσεις και να κερδίσει τις 3 εξ’ αυτών (το 2002, το 2006 και το 2010).

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια εξέλιξη που πλέον “ανοίγει την πόρτα” για μια σειρά άλλων, οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν ως υποψηφίους δημάρχους κάποιον εκ των Όλγα Μοσχοπούλου, Κώστα Βενιόπουλο και Κίμωνα Παράσχου (αυτά ήταν και τα ονόματα συμβούλων που ακούγονται εδώ και καιρό ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν τα ηνία της “Δημοτικής Συνεργασίας” στην πορεία προς τις εκλογές αν ο Φ. Δημητριάδης αποφάσιζε τελικά να μην θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος το 2019).

Να σημειωθεί κάτι σημαντικό για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν: η απόφαση Δημητριάδη θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και στις άλλες παρατάξεις, είτε αυτές έχουν σήμερα εκπρόσωπους στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε αναμένεται να σχηματιστούν και/ή να ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Αυτή είναι μια παράμετρος που θα πρέπει να την κρατήσετε, γιατί θα παίξει σημαντικό ρόλο σε όσα αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν.