Κατηγορίες
βουλευτές Καρασαρλίδου Φρόσω

Μήνυμα της βουλευτού Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ) Φ. Καρασαρλίδου για τη νέα σχολική χρονιά

ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ“Σήμερα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά. Με νέα όνειρα, με νέες ελπίδες και προκλήσεις. Εύχομαι σε όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και κυρίως στους μαθητές, υγεία, αντοχή και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας ώστε να ανταποκριθείτε σε όσα το δύσκολο έργο σας απαιτεί.

Δικός μας στόχος και στοίχημα είναι μέσα από τις μεταρρυθμίσεις που προωθούμε να φτάσουμε σε ένα σχολείο που θα παρέχει ισότιμα σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα κατάκτησης της γνώσης. Η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και η εμβάθυνση του κοινωνικού ρόλου του σχολείου μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Και η φετινή χρονιά ξεκινάει με μηδαμινές ελλείψεις σε υλικό και ανθρώπινο δυναμικό.

Μα ανεξάρτητα από τη θεμελιώδη υποχρέωση κάλυψης όλων των πιθανών κενών ώστε μαθητές και δάσκαλοι να λάβουν όλα τα εργαλεία για μια παραγωγική συνεργασία, αυτό που χρειαζόμαστε είναι άνθρωποι που αγαπούν τη διδασκαλία, που μπορούν να σταματήσουν τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού και να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφάλειας και φαντασίας, όπου να μπορεί να ευδοκιμήσει η δημιουργικότητα των παιδιών.

Χρειάζεται μεράκι, θάρρος και έμπνευση. Αυτά εύχομαι για τον φετινό σχολικό κύκλο που ανοίγει σήμερα. Τα υπόλοιπα έχουν καλυφθεί.