Κατηγορίες
διεθνή

Ανατολική Μεσόγειος: μια πτώση αεροπλάνου δείχνει το χάος που επικρατεί

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι δεν βγαίνει άκρη με ότι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή και στην ανατολική Μεσόγειο (γενικότερα) και στη Συρία (ειδικότερα).

Όλοι είναι σε αντιπαράθεση με όλους, είτε στα φανερά είτε όχι. Και συμμαχίες που σήμερα θεωρούνται “ακλόνητες” αύριο είναι ετοιμόρροπες και μεθαύριο οι σύμμαχοι γίνονται εχθροί που ο ένας βάλει κατά του άλλου αλύπητα.

Κλασσικό παράδειγμα του πόσοι είναι εμπλεκόμενοι στη συγκεκριμένη περιοχή είναι το γεγονός της πτώσης ενός ρώσικου κατασκοπευτικού αεροσκάφους τύπου Ilyushin Il-20, τη στιγμή που επέστρεφε στην αεροπορική βάση που οι Ρώσοι έχουν στην πόλη Hmeimim.

Σύροι, Τούρκοι, Κούρδοι, Ισραηλινοί, Ιρανοί, Ρώσοι, Τούρκοι, Αμερικάνοι, Γάλλοι, Βρετανοί, η Χεζμπολάχ, Άραβες που είναι μέλη παραστρατιωτικών ομάδων διαφόρων πολέμαρχων. Και αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους εμπλεκόμενους.

Όσον δεν αφορά την πτώση (ή μήπως ήταν κατάρριψη;;;) του αεροσκάφους των Ρώσων;

Οι συνθήκες πτώσης είναι μπερδεμένες, χαοτικές θα έλεγε κανείς λόγω της πληθώρας των εμπλεκομένων σε στρατιωτικές επιχειρήσεις τη στιγμή της πτώσης:

  • Ισραηλινά αεροσκάφη επιχειρούσαν στην περιοχή της Λατάκιας στη Συρία,
  • συριακά αντιαεροπορικά απαντούσαν στα ισραηλινά πυρά,
  • κάπου μέσα στη Μεσόγειο υπήρχε και μια γαλλική φρεγάτα που είχε ένα θεματάκι με πυραύλους
  • λίγο παραδίπλα μια ρώσικη φρεγάτα που παρακολουθούσε τη γαλλική
  • κλπ κλπ κλπ….

Πολλοί νοματαίοι δηλαδή στην περιοχή, όλοι οπλισμένοι σαν αστακοί. Κάτι να πάει στραβά, θα ανοίξουν οι πύλες της Κολάσεως μέσα σε πέντε λεπτά!!

Όσο για το θέμα της πτώσης του ρώσικου;; Τις τελευταίες ώρες οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ισραηλινούς (για έμμεση εμπλοκή αλλά ταυτόχρονα ως βασικούς υπεύθυνους).
Επίσης τις τελευταίες ώρες οι Σύροι του Άσαντ επιχαίρουν για μια συμφωνία τρίτων που αφορά την ίδια τη χώρα τους. Για τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, σχετική με τη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στην επαρχία Ιντλίμπ (προφανώς για να μην έρθουν κατά λάθος σε άμεση επαφή οι Τούρκοι με τους Ρώσους που επιχειρούν στη Συρία).