Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας

Την Δευτέρα 6η Αυγούστου 2018, στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας έλαβε χώρα μια ιδιαίτερα εποικοδομητική και επίκαιρη σύσκεψη, στα πλαίσια της συγκρότησης και σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, για την αντιπυρική περίοδο 2018.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών με σχετικό τομέα ευθύνης (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Αποκ. Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ημαθίας, Δασαρχείο, ΓΟΕΒ, Πρόεδροι Δ.Κ. και Τ.Κ., ΤΟΕΒ, κ.λ.π.) που αφορά περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας, οι οποίες καλούνται να διαχειριστούν κρίσιμα ζητήματα που προκύπτουν στα πλαίσια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και της διαχείρισης έκτακτων αναγκών και της προστασίας των πολιτών.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκαν ουσιαστικές απόψεις και επισημάνθηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει την αντιπυρική περίοδο. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη μνεία για προβλήματα και παραβάσεις που έχουν επισημανθεί από αρμόδιους φορείς και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα για την διαφύλαξη της ασφάλειας όλων των πολιτών και του φυσικού πλούτου της περιοχής. Σημαντική ήταν και η ανάπτυξη των προβλεπόμενων σχεδίων και κανονισμών που προβλέπονται σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, και των ανάλογων σχεδίων εκκένωσης περιοχών.

Σε κάθε περίπτωση, η εν λόγω σύσκεψη και πιθανόν οι  ανάλογες συσκέψεις που θα προκύψουν, ενδυναμώνουν την συνεργασία των αρμόδιων φορέων με απώτερο σκοπό  την ανάληψη σχετικών προληπτικών μέτρων που αφορούν την πολιτική προστασία, και την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση κρίσιμων και  απειλητικών καταστάσεων  για τους πολίτες της περιοχής μας.