Κατηγορίες
Μνημόνια ΣΥΡΙΖΑ

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: “Μνημόνιο τέλος”

Από το γραφείο τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

“21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η Ελλάδα, μετά από 8 χρόνια, αφήνει πίσω της τα μνημόνια. Αφήνει πίσω της μια μαύρη περίοδο 8 χρόνων, αλλά και μία περίοδο 40 χρόνων μεταπολιτευτικής περιόδου, όπου οι οικονομικές ατασθαλίες, το πελατειακό κράτος, οι ανισότητες και το κράτος της μισαλλοδοξίας, σε βάρος του ελληνικού λαού, ήταν κυρίαρχα στοιχεία στην πολιτική των δυνάμεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μιας πολιτικής, που έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και της χρεοκοπίας.


Η 21η Αυγούστου, είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την χώρα μας. Είναι ένας σταθμός στην ιστορία της, που θέτει τα θεμέλια για μία άλλη πορεία, τόσο της Ελλάδος, όσο και του Ελληνικού λαού.

Μέσα από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πιο ώριμος, έδωσε μάχες στο εσωτερικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, για να οδηγήσει στην έξοδο της πατρίδας μας από τα μνημόνια, κρατώντας τον λαό όρθιο.

Μπορεί να μην κατάφερε να “σκίσει” τα μνημόνια των άλλων πολιτικών δυνάμεων και να τον ανάγκασαν να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο το 2015, αλλά την υπόσχεσή του, ότι θα βγάλει την χώρα από το χορό των μνημονίων, την πραγματοποίησε. Η 21η Αυγούστου είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας, όπως αδιάψευστοι μάρτυρες είναι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, που παραδέχονται την ανοδική πορεία, εκτός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι δύο πολιτικές δυνάμεις, με τα μιντιακά φερέφωνά τους, δεν μπορούν να δεχτούν, ότι υπάρχει μία πολιτική δύναμη που τα κατάφερε.

Τα κατάφερε, γιατί έβαλε μπροστά το συμφέρον του ελληνικού λαού και δεν είχε κανένα βαρίδιο και δεσμεύσεις, από τα μεγάλα οικονομικά τζάκια. Άντεξε τον πιο ισχυρό και αδυσώπητο πόλεμο απ΄όλες τις συντηρητικές δυνάμεις, που ήθελαν και θέλουν, να μην βγει η χώρα από τα μνημόνια, γιατί έτσι θα αποκαλυφθεί ο πραγματικός τους ρόλος και η γύμνια τους.

Όμως, η 21η Αυγούστου, δεν είναι μόνο η μέρα απελευθέρωσης της χώρας, είναι και η αφετηρία μια νέας αρχής. Είναι μια μέρα χαράς, αλλά όχι άκρατης θριαμβολογίας. Είναι μια μέρα, που στήνουμε με σοβαρότητα το μέλλον, απορρίπτοντας όλες εκείνες τις πολιτικές, που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα σαράντα χρόνια.

Βασικά στοιχεία αυτής της πορείας πρέπει να είναι:
Ο εκδημοκρατισμός της πολιτικής ζωής.
Ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου τομέα.
Η οικονομική ανασυγκρότηση και η ανάπτυξη του παραγωγικού μοντέλου, προς όφελος του ελληνικού λαού.
Η σωστή αξιοποίηση του μεγάλου ιδιωτικού τομέα, των μικρομεσαίων και μικρών επαγγελματιών και η απαλλαγή αυτών, από τα οικονομικά βαρίδια που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Η ανάπτυξη της Κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας.
Η δημιουργία συνθηκών πραγματικής ανάπτυξης του αγροτικού τομέα, με την δημιουργία των νέου συνεταιριστικού κινήματος.
Η ισονομία και οι ίσες ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους.
Τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ο επαναπατρισμός των χιλιάδων νέων στην χώρα.

Στην πορεία της διακυβέρνησης, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγιναν πολλά, ειδικά στον τομέα της Κοινωνικής αλληλεγγύης. Υπήρξαν και αρκετά που δεν έγιναν, είναι όμως ιστορική ανάγκη να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Είναι καιρός να κοιτάξουμε ΜΠΡΟΣΤΑ, για το συμφέρον όλων μας και να αφήσουμε ΠΙΣΩ, λογικές που επικρατούσαν στην πατρίδα μας, καθώς και τις πολιτικές δυνάμεις που ήταν φορείς αυτής της λογικής.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ”