Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια ευχαριστήρια

Ευχαριστήριο της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου της Αλεξάνδρειας

Σε ευχαριστήριο που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή που είχε την ευθύνη για τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018 αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Αλεξάνδρεια 5/8/2018

Ρουμλουκιώτισσες και Ρουμλουκιώτες, φίλες και φίλοι,

Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι ανενδοίαστες αντιφάσεις των ιθυνόντων στην προσπάθειά τους για αχρήστευση της συλλογικής μνήμης και στον ευνουχισμό της κριτικής σκέψης, αλλά το κυρίως θέμα…

… αφορά το ξεπούλημα του ονόματος, της ταυτότητας και της ιστορίας που έγραψε η πιο αστραφτερή φυσιογνωμία όλων των εποχών, ο Μέγας Αλέξανδρος, το όνομα του οποίου φέρει τιμητικά η πόλη μας και ο Δήμος μας.

Πραγματοποιήσαμε τοπικό κατ’ επιλογήν συλλαλητήριο μακριά από τα μονοθεματικά κινούμενα λόγω συγκυρίας ΜΜΕ, για να διατρανώσουμε την άποψή μας ότι η αμνησία είναι ένας επικίνδυνος μονόδρομος και ότι η ανάγκη θα σαρώσει έτσι και αλλιώς τα ψευδώνυμα προσωπεία.

Στην προσπάθειά μας αυτή συνέδραμαν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι ,με εκπρόσωπό τους στη Συντονιστική Επιτροπή, ο Δήμος, η Εκκλησία μας, η Αστυνομία, ο Ερυθρός Σταυρός, όλα τα τοπικά ΜΜΕ, η εταιρία Security ΔΙΑΣ, οι γιατροί της πόλης, λοιποί φορείς και οι Θεατρομπόμπιρες.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραπάνω.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τοπικές επιχειρήσεις που μας προμήθευσαν διαφημιστικό υλικό και ηχητικά , το ξενοδοχείο της πόλης και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους που πρόσφεραν εθελοντική βοήθεια, καθώς και τους ομιλητές κ. Κ. Κάμτση και κ. Ν. Λυγερό για την τιμή που έκαναν στην πόλη της Αλεξάνδρειας.
Μεγάλη τιμή στις χιλιάδες συνδημοτών μας και όχι μόνο, που τίμησαν με την παρουσία τους, την περηφάνειά τους, την αξιοπρέπειά τους και τη συνεχή αγωνιστικότητά τους, ακομμάτιστα και ακηδεμόνευτα την εκδήλωση, με σκοπό να αφυπνιστεί η εθνική συνείδηση και να ενεργοποιηθεί η εθνική οργή τώρα και στο μέλλον.

Με εκτίμηση
Η Συντονιστική Επιτροπή”