Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης Δήμος Αλεξάνδρειας κοινότητα Μελίκης

Υπογράφηκε η σύμβαση για το αποχετευτικό της Μελίκης

υπογραφή αποχετευτικού δικτύου Μελίκης 25-7-2018Υπεγράφη στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας η πολυαναμενόμενη σύμβαση για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της δημοτικής ενότητας Μελίκης σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα από το Δήμαρχο Αλεξάνδρειας κο Παναγιώτη Γκυρίνη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης Δήμου Αλεξάνδρειας κο Θεόδωρο Μπασδεκόπουλο και από το νόμιμο εκπρόσωπο της Αναδόχου Εταιρείας, κο Κυριάκο Χαιδεμένο.

Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης θα οδηγεί τα λύματα με βαρύτητα προς τον χώρο της νέας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων ώστε να επεξεργάζονται και να αδρανοποιούνται. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €2.196.371,10 και η χρηματοδότηση του προέρχεται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας τόνισε πως:

“Η συμβασιοποίηση του αποχετευτικού έργου της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης στο ΕΣΠΑ 2014-2020 δείχνει ότι πατάμε γερά στα πόδια μας και θέτουμε τις βάσεις για άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομικά και πολιτικά περίοδο. Πρόκειται για ένα ουσιώδες έργο υποδομής που μετά από καθυστέρηση ετών, θα αναβαθμίσει επιτέλους το τοπικό περιβάλλον, καθώς προστατεύεται ο υδροφόρος ορίζοντας και οι φυσικοί πόροι.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι υφιστάμενοι βόθροι της Μελίκης θα αποτελούν παρελθόν αφού για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως με σωστή και σοβαρή επιστημονική δουλειά χωρίς μεγαλοστομίες και φανφάρες, η Διοίκησή μου και εγώ προσωπικά κάνουμε πραγματικότητα την κατασκευή έργων πνοής για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών μας. Ο Δήμος Αλεξανδρείας κοίτα στο μέλλον και αλλάζει”.

Το θέμα της σύμβασης είχε ανακοινωθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου από το δήμαρχο Αλεξάνδρειας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: