Κατηγορίες
Χαλκίδης

Τι απάντησε ο Μ. Χαλκίδης στο ερώτημα αν τελικά θα “κατέβει” στη Βέροια

Μιχάλης ΧαλκίδηςΣάββατο μεσημέρι (7/7) βρήκα στην Αλεξάνδρεια τον Μιχάλη Χαλκίδη.  Τι πιο καλή ευκαιρία, να ρωτήσω τον ίδιο τον πρωταγωνιστή όσων ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες για τα περί καθόδου του στις δημοτικές του 2019 στη Βέροια και όχι στην Αλεξάνδρεια.

Άλλωστε, η Περισκόπηση αυτό το κακό συνήθειο το έχει χρόνια τώρα: να πηγαίνει – με την πρώτη ευκαιρία – πάντα στην πηγή και να ρωτάει τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Στην απάντησή του ήταν σαφής: “θυμήσου τι σε είχα πει στη συνέντευξη, όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητα. Εσύ με είχες ρωτήσει για τα περί καθόδου στη Βέροια”. Στη συνέχεια είπαμε και δυο τρία ακόμη πράγματα:


ανέφερε ότι εξακολουθεί να έχει τον ίδιο στόχο, δηλαδή τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Αλεξάνδρειας το 2019. Και ότι το ψηφοδέλτιό του είναι σχεδόν έτοιμο.
Δεν έκρυψε όμως και ότι υπάρχουν κρούσεις ώστε να είναι υποψήφιος στη Βέροια.

Μετά την ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαμε, απέκτησα την αίσθηση ότι οι κρούσεις (για Βέροια) στις οποίες αναφερθήκαμε αμφότεροι στη συνέντευξή του όντως υπάρχουν ακόμη.
Το θέμα είναι κατά πόσο τελικά αυτές θα έχουν “αποτέλεσμα”. Σίγουρα θα το μάθουμε σύντομα.

Έχοντας όμως υπόψη κάτι, μέχρι να μάθουμε τι τελικά θα πράξει.
Ότι ο Χαλκίδης – παρά τις όποιες διαφωνίες είχε είτε με τοπικά στελέχη της ΝΔ (όπως οι ομηρικές “μάχες” με Τσαβδαρίδη) είτε με Αθήνα μεριά – πάντα ήταν αυτό που κάποτε ονόμαζαν στα κόμματα: “στρατιώτης της παράταξης”.

Έψαξα και βρήκα το σημείο εκείνο στο βίντεο της συνέντευξης, στην οποία τον είχα τότε ρωτήσει τι συμβαίνει. Γιατί από τότε ακούγονταν τα περί υποψηφιότητας στη Βέροια. Δείτε το: