Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Ο Νίκος Λυγερός κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην Αλεξάνδρεια

Αλεξάνδρεια, συλλαλητήριο για τη ΜακεδονίαΌπως ανακοινώθηκε, κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην Αλεξάνδρεια στις 30 Ιουλίου 2018 στις 19:30, θα είναι ο κ. Νίκος Λυγερός.

Προς ενημέρωση των φίλων της “Περισκόπησης” να αναφέρω ότι αν ξεπεραστεί τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή προτελευταία δοκιμή που κάναμε, η “Περισκόπηση” θα μεταδώσει ζωντανά το συλλαλητήριο.

Ποιος είναι ο κεντρικός ομιλητής (το βιογραφικό του από το σχετικό δ.τ.):

Ο κ. Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής, Τοποστρατηγικής  και Χρονοστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στην  Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).

Η φωτογραφία είναι από εκδήλωση με τον Ν. Λυγερό, που έγινε στο Πλατύ την Παρασκευή 25 Οκτώβρη 2013

Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής, στρατηγικής και παιδαγωγικών  έχει διδάξει και διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου και  στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Έχει υπάρξει ειδικός απεσταλμένος στα Ηνωμένα Έθνη για το ζήτημα της Δυτικής Σαχάρας. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής.